Una modificació pressupostària pel projecte de remodelació de l'Escola de Música de Valldoreix divideix la Junta de Veïns

L'oposició vol que s'asseguri la polivalència en l'equipament remodelat perquè el puguin gaudir les entitats de la vila


  • Comparteix:

La sessió s'ha desenvolupat telemàticament / Foto: Youtube EMD Valldoreix

La sessió s'ha desenvolupat telemàticament / Foto: Youtube EMD Valldoreix

L'EMD de Valldoreix ha donat llum verda a una modificació pressupostària per començar a avançar cap a la remodelació i ampliació de l'Escola de Música de Valldoreix (EMV), amb 9.000 euros reservats per al concurs d'idees del qual sortirà el projecte, per al qual, alhora, es reserven 90.000 euros. Ha estat, però, una aprovació pels pèls: quatre vots a favor del govern, quatre en contra per part d'ERC-MES, PSC i CUP-PC i una abstenció de Cs; tot plegat desencallat pel vot de qualitat del president Josep Puig. La disputa ha arribat per un informe de l'arquitecte municipal on es xifra el cost de les obres en 1,6 milions i on només es recullen les necessitats de l'EMV i no es té en compte un ús polivalent del qual puguin beneficiar-se altres entitats de la vila.


Des del govern descentralitzat, la vocal Elena Degollada ha recordat que en una reunió amb l'EMV es va acordar que, a través del concurs d'idees (el plec de les bases encara no està redactat) es podrien definir els usos del local. Per tant, considera que la porta perquè sigui un espai polivalent obert a altres col·lectius està oberta.

El que incomoda l'oposició és que el contingut de l'informe de l'arquitecte municipal pugui ser pres com la base del projecte. "No oblidem que els diners de Valldoreix han de servir per als veïns de Valldoreix; que l'escola demani és normal, però hem de garantir el bon ús dels diners públics", ha reclamat la portaveu socialista, Susana Casta. Un discurs compartit pel portaveu de la CUP-PC, Ferran Margineda, que també ha reconegut les mancances que té l'EMV, que es van posar de manifest en la reunió amb l'escola. En aquella trobada, recorda el portaveu d'ERC-MES, Lluc Cahís, es va acordar fer una aposta per la polivalència.

El republicà també ha alertat que, si el que recull l'informe es converteix en projecte -que quantifica les obres en 1,6 milions-, suposaria que l'EMD s'"hipotequi". Cahís ha lligat tot plegat amb la reivindicació de treballar un pla d'equipaments per a la vila. La vocal de Cs, Anna Cano, no s'ha pronunciat en el debat.

Els 90.000 euros del projecte i els 9.000 del concurs d'idees són una part d'una modificació pressupostària xifrada en un total de 760.000 euros, amb què també es finançaran les despeses lligades a la Covid-19 d'aquest centre (20.279 euros). La modificació també recull injeccions econòmiques per a expropiacions al carrer Nard (49.501 euros) i per al projecte de reurbanització de l'eix comercial de Valldoreix (579.450 euros).

Mocions

A la sessió plenària s'han debatut tres mocions proposades pels grups de l'oposició, de les quals n'han prosperat dues. Així, amb vots a favor de tots els grups, tret de l'abstenció de Cs, s'ha donat llum verda a un text original de la CUP-PC al qual s'hi han sumat ERC-MES i el PSC per exigir a Endesa responsabilitats pels talls de llum que han afectat la vila i altres municipis del país durant el temporal Filomena.

On sí que s'han posat d'acord tots els vocals ha estat amb la moció del PSC per a la millora de les parades d'autobús de Valldoreix. Amb el text aprovat, l'administració haurà de millorar les condicions (senyalització, il·luminació, accessibilitat) d'aquests punts abans que acabi l'any.

ERC-MES només ha aconseguit el suport del PSC i la CUP-PC en la proposta per estudiar una gestió pública del Biblioaccés Vall d'Or. Tant els vocals de Junts per Valldoreix com la de Cs hi han votat en contra i, per tant, el text no ha prosperat. Ara bé, on sí que han coincidit el govern i els republicans ha estat en la necessitat d'activar la reivindicació perquè la vila disposi d'una biblioteca pròpia, que formi part de la xarxa de la Diputació de Barcelona.

Una jubilació

El plenari ha donat compte de la jubilació de la fins ara secretària-interventora de l'EMD, Concepció Foraster. Li prendrà el relleu, de moment almenys de manera accidental, Maria Josep Tuyà.

Recupera aquí la Junta de Veïns de Valldoreix de gener




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.