Cs vol que l'Ajuntament creï una 'targeta taronja' d'aparcament per als comerciants de Sant Cugat

La formació també recupera una moció aprovada el 2016 per a la construcció d'un aparcament gratuït al CAP de Can Mates


  • Comparteix:

La targeta taronja permetria als comerciants aparcar en zona verda / Foto: ACN

La targeta taronja permetria als comerciants aparcar en zona verda / Foto: ACN

Ciutadans Sant Cugat (Cs) insta l'equip de govern a crear una 'targeta taronja' d'aparcament pels comerciants de la ciutat. Ho demanarà a través d'una moció al ple municipal de febrer en la qual especifica que la proposta és que els propietaris i treballadors dels negocis locals puguin utilitzar la zona verda d'aparcament a un cost reduït, tenint en compte que 'paguen impostos al municipi'.

El portaveu del grup municipal, Aldo Ciprian, ha explicat que l'objectiu d'aquesta moció és obrir la zona verda de la ciutat als comerciants i donar un rendiment als aparcaments que es buiden quan els residents marxen a treballar fora del municipi. Els comerços "també estan finançant el nostre Ajuntament amb els seus impostos", ha remarcat Ciprian que assegura que després "no poden gaudir dels avantatges de pagar-los". Per això, Cs demana instaurar aquesta targeta taronja i que pot ser sol·licitada per part dels propietaris dels comerços i els seus treballadors, que haurien de pagar un preu similar al que paguen els residents.


Ciprian ha assegurat que la formació local ha parlat amb Sant Cugat Comerç i comerciants del barri del Monestir-Sant Francesc sobre aquesta iniciativa. Una idea que "els hi agrada molt", afegeix el portaveu dels taronges, perquè és una situació "generalitzada".

Al ple de febrer, Cs presentarà una segona moció relacionada amb l'aparcament. En aquest cas, recupera una proposta que ja es va aprovar en una sessió plenària del 2016, i que demana la construcció d'un aparcament gratuït i limitat de dues hores al CAP de Can Mates. El portaveu de Cs Sant Cugat ha especificat que creuen que és "necessari" que un dels CAP "més importants de la ciutat" disposin d'una zona vermella d'aparcament, com al CAP de la Mina. Des de la formació esperen "trobar complicitat" amb l'equip de govern per tirar endavant aquesta modificació que ja va rebre llum verda fa quatre anys i es va quedar estancada.

"Suport" a les famílies de La Mirada
El grup municipal ha volgut mostrar el seu suport a les famílies de l'escola de La Mirada després de l'últim entrebanc en el projecte. Aquesta nova escola "és imprescindible" i ha de tenir "una propera execució", ha afirmat Aldo Ciprian, portaveu de Cs Sant Cugat. Demanen que "s'aclareixi la situació" entre l'equip de govern de la ciutat i la Generalitat. "En particular", remarca Ciprian, amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, el santcugatenc Damià Calvet, "responsable d'aquest informe que ha bloquejat el desenvolupament de les obres".


Aldo Ciprian

Que el propietari, llogater o restaurador, demani aquesta llicència d'aparcament en zona verda, que, segons les ordenances que tenim encara pendents de modificar, només poden gaudir els residents de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.