ERC frena la intenció del govern de l'EMD de legalitzar una planta de runa que podria ser un abocador incontrolat


  • Comparteix:

L'EMD rectifica davant les denuncies de CiU i PP i els dubtes del vocal de Medi Ambient

L'EMD rectifica davant les denuncies de CiU i PP i els dubtes del vocal de Medi Ambient

L'EMD de Valldoreix ha aturat el procés per legalitzar una planta de triatge de runa a la finca de Can Tintoré, davant la possibilitat que es tracti d'un abocador incontrolat de residus de la construcció. Aquesta decisió arriba després de la denúncia dels grups de l'oposició, CiU i PP, que han posat en dubte que aquesta activitat sigui legal, i de l'abstenció del vocal de Medi Ambient de l'EMD, el republicà Narcís Clavell, que s'ha desmarcat de l'equip de govern per considerar que abans de legalitzar la planta cal comprovar que s'ajusti a la legalitat.

La intenció inicial de l'equip de govern de Valldoreix era presentar un recurs davant la Generalitat contra la decisió del govern català de no autoritzar una activitat d'emmagatematge i triatge de runa a la finca de Can Tintoré. Segons el govern de l'EMD, basant-se en informes tècnics, l'activitat d'aquesta planta reunia les condicions per ser legalitzada, ja que no realitzava una activitat industrial, com havia objectat la conselleria d'Obres Públiques.

Aquesta intenció ha topat però amb les denúncies dels grups de l'oposició, CiU i PP, que han assegurat que es podria tractar, possiblement, d'un abocador incontrolat de residus de la construcció. El vocal del PP, Josep Maria Canals, ha instat el govern de l'EMD a rectificar, davant la possibilitat que l'activitat d'aquesta planta sigui il·legal.

Josep Maria Canals

Hauríem de dir que ens hem equivocat. Si em demostren que la planta és realment per emmagatzemar, jo diré que tenen raó. Però ara mateix, allò és potencialment un abocador descontrolat.


I és que, segons Canals, la planta no ocupa 400 metres quadrats, com diuen els informes tècnics, sinó molts més, i no es dedica a classificar la runa de la construcció sinó a dipositar de forma incontrolada residus i deixalles.

En la mateixa línia s'han expressat els representants de CiU, que consideren que l'activitat de la planta no té res a veure amb el que diuen els informes de l'EMD. El vocal de CiU, Marc Monells, sospita que l'activitat de la planta podria ser irregular.

Marc Monells

Dóna la impressió que amaguen alguna cosa. No podem donar per bo aquest informe, no podem enganyar la Generalitat. Volem que això es comprovi.


Els dubtes de l'oposició han tingut efecte en l'equip de govern. I és que el vocal de Medi Ambient de l'EMD, Narcís Clavell, ha decidit desmarcar-se dels seus socis de govern i ha anunciat la seva abstenció en la votació d'aquest punt. Clavell ha assegurat que, davant dels dubtes sobre el tipus d'activitat que desenvolupa la planta de Can Tintoré, la millor solució era aturar el procés de legalització i fer les comprovacions pertinents.

Narcís Clavell

El que han explicat el senyor Canals i el senyor Monells em frapa i m'inquieta. Per això, m'abstindré. La senyora presidenta té el vot diriment i pot decidir el que vulgui.


Davant d'aquesta situació, la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha decidit, finalment, deixar el punt sobre la taula i obrir un procés de comprovació de l'activitat de la planta de Can Tintoré, per esbrinar si els informes tècnics de l'EMD es corresponen a la realitat.

Montse Turu

No hem donat cap permís. Mirarem tot el que s'hagi de mirar, i si no és possible que segueixin l'activitat, els direm que se'n vagin. I no tenen cap dret legal perquè no els hem donat cap permís.


Avui mateix, els vocals de l'EMD Mercedes Rojo i Narcís Clavell visitaran les instal·lacions de Can Tintoré per comprovar quina activitat s'hi desenvolupa, i si es comprova que els informes tècnics de l'EMD estaven equivocats, prendran les decisions oportunes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.