Junts presenta una moció per instar l'Estat a incrementar les ajudes directes a les petites i mitjanes empreses

Presentaran dues mocions més al ple per donar suport a les escoles d'art i sobre l'exercici de la sobirania fiscal a l'Ajuntament


  • Comparteix:

Un treballador d'una botiga / Foto: ACN (Anna Berga)

Un treballador d'una botiga / Foto: ACN (Anna Berga)

Junts per Sant Cugat presentarà al ple municipal de febrer, que se celebra dilluns vinent, una moció per denunciar la 'nul·la implicació del govern espanyol en l'aportació d'ajudes directes' a petites i mitjanes empreses afectades per la Covid-19. En aquest sentit, els independentistes insten el govern de l'Estat, i volen que els altres partits del ple s'hi sumin, a posar a disposició del teixit econòmic ajuts directes que permetin gestionar 'l'actual situació de crisi'. Junts aprofitarà la sessió per presentar dues mocions més: una de suport a les escoles de música, dansa, teatre i art davant el tercer tancament, que comptarà amb el suport del govern local; i l'altre sobre l'exercici de la sobirania fiscal a l'Ajuntament.

Sobre la primera moció, Junts vol instar també el govern espanyol a aportar recursos perquè "les comunitats autònomes puguin generar esquemes de suport que donin resposta concreta a la sortida de la crisi". I és que segons ha explicat el regidor de Junts Albert Salarich, "l'actual crisi econòmica ja ha destruït unes 20.000 empreses a Catalunya, incrementant l'atur en un 29,1% i sumant 114.399 nous aturats el darrer any, el que fa que comptem ja amb 508.081; amb 175.000 persones (23%) amb situació d'ERTO, i amb un 15,4% d'autònoms (84.000) sol·licitants d'alguna prestació. Amb una pèrdua total d'hores treballades a Europa d'un 14,9%, un 26,5% a l'Estat, i amb aquest indicador a Catalunya, situat en un 29,8%". Per tot plegat Salarich ha criticat el paper espanyol en aquesta situació i l'ha assenyalat com l'Estat d'Europa que "menys ajudes directes ha donat".


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE LES AJUDES DIRECTES

Dues mocions més
El grup municipal de Junts per Sant Cugat també presentarà dues altres mocions durant la sessió plenària de febrer a proposta d'entitats de la ciutat.

La primera és una moció de suport a les escoles de música, dansa, teatre i art davant el tercer tancament i de creació d'ajudes per al sector, que comptarà també amb el suport del govern local, amb el qual s'han acordat els acords que es presentaran i que compten amb el vistiplau de 24 escoles de la ciutat, que ja van mostrar el seu malestar amb la situació el passat 27 de gener en una concentració davant l'ajuntament.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE EL SUPORT A LES ESCOLES D'ART

En la segona moció, Junts demanarà a l'alcaldessa, Mireia Ingla, que mitjançant un decret d'alcaldia i amb el previ posicionament de tots els grups municipals, exerceixi la sobirania fiscal i ordeni ingressar els pagaments que hagi d'efectuar el consistori santcugatenc, corresponents a l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i els corresponents a l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA), a l'Agència Tributària de Catalunya, en comptes d'efectuar-los a l'Agència Tributària espanyola com s'han realitzat fins ara. D'aquesta manera, Junts vol donar resposta a la petició feta per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de sumar-se a la campanya "Jo pago a Catalunya".

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE LA SOBIRANIA FISCAL



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.