Sant Cugat incrementarà el control dels diners que reben els grups polítics municipals

El nou reglament, consensuat entre tots els grups municipals, es porta a aprovació inicial al ple

Imatge d'arxiu del ple / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 11/feb/21 per Anna González

L'Ajuntament tindrà un reglament per justificar i fer més transparents les assignacions econòmiques als grups polítics municipals. El nou reglament ha estat consensuat amb tots els grups municipals i estableix aspectes com en què es poden gastar les subvencions, com s'ha de controlar la comptabilitat i les obligacions de justificació, i retorn si cal, dels diners atorgats. La previsió és aprovar inicialment el text al ple d'aquest mes.

Cada grup municipal rep cada mes 750 euros fixos, més un plus de 500 euros al mes per regidor. És a dir, uns 16.250 euros en total cada mes per a tots els grups municipals. Amb el nou reglament, aquests diners s'hauran de justificar en funció de les condicions de despesa que estableix i es farà una liquidació econòmica al final del mandat.

La tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, s'ha felicitat per l'aportació de tots els grups municipals a aquest nou mecanisme de control, que evidencia "l'aposta del nou govern per la transparència".




DECLARACIONS

Lourdes Llorente

És conseqüència de la nostra aposta per la transperència en la gestió municipal, pel bon govern i per les bones pràctiques en l'exercici polític i, sobretot, en matèria de gestió pública dels recursos de l'Ajuntament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio