El Consell de la Gent Gran, més a prop

El ple municipal porta aquest mes l'aprovació inicial del reglament del futur consell


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Creative Commons

Imatge d'arxiu / Foto: Creative Commons

El reglament del futur Consell de la Gent Gran es porta a aprovació inicial al ple de febrer. És un primer pas per a la constitució d'aquest òrgan que vol fomentar la participació i la presa de decisions entre el col·lectiu de la gent gran del municipi. Els majors de 65 anys representen el 14% de la població de Sant Cugat.

El reglament estableix el funcionament i l'organització del nou consell, que s'ha treballat juntament amb la Taula de la Gent Gran. La previsió és que aquest dilluns es pugui aprovar inicialment i, una vegada superat el període d'exposició pública i l'aprovació definitiva, el nou òrgan es constitueixi el segon trimestre d'aquest any.

El Consell de la Gent Gran, segons la proposta de reglament, tindrà funcions de caràcter participatiu, consultiu, promocional, d'assessorament i de supervisió. El seu funcionament s'articularà a través d'un president, un sosts-president, el ple del consell, una comissió permanent i grups operatius.

"Tenim l'esperança que aquests grups operatius, així com la comissió permanent, siguin un òrgan efectiu de feina, propositiu, i que es converteixen en propostes sòlides per a l'envelliment actiu a la nostra ciutat", ha dit la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, qui ha remarcat que és el moment idoni per crear aquest consell, ja que el col·lectiu ha crescut en els darrers anys al municipi i està patint directament els efectes de la pandèmia.

Amb aquest objectiu, el ple del consell es reunirà com a mínim una vegada cada tres mesos o tantes vegades com sigui convocat per l'alcaldessa o 1/3 part dels seus membres. El futur consell conviurà amb la Taula de la Gent Gran, que continuarà activa.


Núria Gibert

Tenim l'esperança que aquests grups operatius, així com la comissió permanent, siguin un òrgan efectiu de feina, propositiu, i que es converteixen en propostes sòlides per a l'envelliment actiu a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.