La fiscalia torna a presentar un recurs contra el tercer grau de Romeva i de la resta de presos

El ministeri públic alhora demana la suspensió immediata d'aquesta semillibertat


  • Comparteix:

Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La fiscalia ha presentat aquest dilluns els recursos contra el tercer grau penitenciari que la Conselleria de Justícia va concedir fa unes setmanes a Raül Romeva i als altres polítics independentistes presos. A més, demana que la presentació d'aquests recursos provoqui la suspensió immediata d'aquesta semillibertat. En diversos recursos gairebé iguals, i d'unes 15 pàgines cadascun, el ministeri públic critica la mesura de la Generalitat i considera que no es pot donar el tercer grau als presos poques setmanes després que el Tribunal Suprem el tombés el desembre passat.

Segons el fiscal, el tercer grau és "incompatible" amb el compliment de les finalitats de la pena, especialment les de "reeducació i resocialització". També considera que hi ha una "falta de modificació d'aquells trets de la personalitat directament relacionats amb l'activitat delictiva", ja que els reclusos "segueixen considerant que els fets pels quals van ser condemnats no són delictius". Reitera, com ja va fer en anteriors recursos, que hi ha una "insuficient evolució en el tractament", ja que no n'han seguit cap. Conclou que "els aspectes positius tinguts en compte en la resolució administrativa recorreguda i en la proposta de la junta de tractament no són suficients per acordar la progressió al tercer grau".


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.