El ple acorda ingressar els pagaments municipals d'impostos a l'Agència Tributària de Catalunya

El PSC hi ha votat en contra i el responsable d'Hisenda, Pere Soler, avisa que no ho complirà


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'ajuntament / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu de l'ajuntament / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El ple municipal ha acordat aquest dilluns ingressar els pagaments d'impostos de l'Ajuntament a l'Agència Tributària de Catalunya, en comptes de l'Agència Tributària espanyola, com fins ara. Un acord que ha comptat el suport de tots els grups independentistes i que ha dividit el govern municipal, ja que el PSC hi ha votat en contra i el tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, ha avisat que no complirà aquest acord, ja que generaria una situació d'inseguretat jurídica per als responsables.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Per col·legiar aquesta responsabilitat, la moció, presentada per Junts a proposta de l'Assemblea Nacional Catalana, ha incorporat una esmena de la CUP amb la qual, els regidors que han donat suport a la proposta es comprometen a exercir la sobirania fiscal i a iniciar els tràmits administratius per procedir al pagament dels impostos municipals corresponents a l'IRPF i l'IVA a l'Agència Tributària de Catalunya, en comptes de l'agència estatal.

Així ho ha explicat la portaveu de la CUP, Núria Gibert, que, tot i reconèixer que la decisió té més aviat un valor "simbòlic", cal prendre-la de manera col·legiada.

Per la seva banda, el regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas ha defensat la proposta, de la qual, ha dit, busca avançar en la sobirania fiscal davant "l'espoli fiscal de l'Estat espanyol", és a dir, "passar de la denúncia a l'acció".

Tot i votar-hi a favor, des d'ERC-MES han lamentat que la moció de Junts, a instàncies de l'ANC, no s'hagi presentat de manera conjunta i amb la intenció de potenciar l'òrgan. Per a la regidora republicana Gemma Aristoy, l'actitud de Junts demostra un interès electoral i que el partit i l'ANC "són la mateixa cosa".

A l'altra banda, s'ha col·locat Ciutadans que ha rebutjat l'argumentari de la moció. En veu del regidor Sergio Blázquez, el partit ha qualificat l'acord de "pèrdua de temps", alhora que ha advertit de la "incertesa" jurídica que genera.

Una visió compartida pel portaveu del PSC i també tinent d'alcaldia d'Economia i Hisenda, Pere Soler. El responsable socialista ha assegurat que un informe encarregat a tresoreria, intervenció i secretaria de l'Ajuntament posa en dubte l'acord. Soler ha afirmat que, amb la decisió presa pel plenari, el consistori perd el control dels pagaments i deixa els seus responsables en desconeixement davant unes obligacions que poden comportar responsabilitats penals i patrimonials. De fet, ha recordat Soler, una moció similar es va retirar fa vuit anys, precisament, per informes jurídics desfavorables. És per això que el responsable d'Hisenda ha advertit que no donarà compliment a la moció.

Tot i així, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha concretat que el consistori iniciarà "el procediment administratiu" que recull aquest informe per poder executar el pagament a l'Agència Tributària de Catalunya.










Núria Gibert

El que ve a dir és que no volem demanar-li a l'alcaldessa, volem compartir amb l'alcaldessa aquesta decisió i fer-la de manera col·legiada. És més plural i té una lògica antirepressiva.

Carles Brugarolas

Dos de cada cinc euros d'impostos que paguem marxen de Catalunya per no tornar mai. L'Espanya és la primera causa de patiment social i econòmic de Catalunya. La moció proposa passar de la denúncia a l'acció.

Gemma Aristoy

Haguessin pogut presentar una moció de manera conjunta per potenciar l'Agència Tributària de Catalunya, però han preferit presentar-la de manera unilateral aprofitant la campanya.

Sergio Blázquez

Genera fractura social, fa victimisme, trenca la legalitat vigent i crea una incertesa jurídica. La legalitat pot afectar persones. És una pèrdua de temps.

Pere Soler

És molt fàcil traspassar les responsabilitats. Els hi dic obertament, les mocions no són d'obligat compliment i aquest regidor no sotmetrà la intervenció, secretaria i tresoreria a cap estrès. Aquest regidor no farà cap moviment per portar aquesta moció.



  • Comparteix:

COMENTARIS

quan el Sr. Soler (psc(PSOE)), es negui a ingressar els pagaments dels impostos de l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès a la hisenda catalana, que faran els seus socis de govern, CUP i ER ? Seguiran governant , com si no passes res ?..... En 3 mesos venç la prorroga del servei municipal de subministrament d'aigua SOREA, després de 2 anys de prorroga, ni s'ha convocat el necessari concurs per renovar la concessió del servei, i en tot cas, no s'ha preparat cap estructura d'empresa per poder munipalitzar el servei ?....... alguna previsió ? O be , ens quedarem sense servei de subministrament d’aigua ?......

Pere Ferrer Morello. Enviat el 16/feb/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.