Sant Cugat es compromet a què les polítiques de reactivació econòmica no oblidin 'la recuperació verda i socialment justa'

Els grups municipals se sumen a la Declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la serra de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la serra de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

La reactivació econòmica per sortir de la crisi derivada de la Covid-19 ha d'anar de la mà de polítiques a favor de 'la recuperació verda i socialment justa', prenent com a base l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). L'Ajuntament, a través d'una declaració de la junta de portaveus, s'ha sumat a la Declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, on s'insta els municipis a 'accelerar la transició energètica i fer-la més justa a través de l'autoconsum i les energies renovables, la fiscalitat municipal i el suport a les iniciatives, especialment de col·lectius vulnerables i a les comunitats energètiques locals'.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Aquest és un gest més de Sant Cugat en favor de la cura del Medi Ambient i que, per tant, ofereix una perspectiva transversal: apostant per polítiques que potenciïn l'economia circular, la compra pública sostenible i sistemes de prevenció i recollida de residus adequades. La mobilitat verda i sostenible, així com la defensa de la biodiversitat als espais naturals són altres objectius que el text posa sobre la taula. De fet, la declaració insta a reconèixer "el dret social a un medi ambient saludable" i a promoure "infraestructures verdes i serveis ecosistèmics".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.