La compra de la Torre Negra, la comissió del nomenclàtor i la sala Canigó, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull totes les intervencions del torn de precs i preguntes de l'oposició al govern de Sant Cugat


  • Comparteix:

La sessió plenària s'ha celebrat telemàtica / Foto: Cugat Mèdia

La sessió plenària s'ha celebrat telemàtica / Foto: Cugat Mèdia

En quin punt es troba l'operació de compra de la masia de Torre Negra per part de l'Ajuntament? Quan tornarà a la feina la comissió del nomenclàtor? Els Castellers podran disposar en exclusiva de la sala Canigó? Són algunes de les preguntes que els regidors de l'oposició han adreçat a l'executiu al torn de precs i preguntes, l'últim punt dels plens municipals ordinaris.

ESCOLTA-HO

El regidor de Cs Sergio Blázquez (1') ha demanat millores en la senyalització al pas soterrat del camí de Can Gatxet, a prop de l'estació de Mira-sol. El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo (16'), assegura que en tenia constància des del consell de barri de Mira-sol i que l'Ajuntament ho revisarà i actuarà si cal.

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas (2'30'') ha fet referència a les conclusions de la taula del tribut metropolità. Assegura que s'hi va acordar estudiar com minimitzar l'impacte d'aquest impost a Sant Cugat de cara a 2022. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (17'22''), interpreta que el compromís de la taula era presentar al·legacions i que aquestes van ser denegades al consell metropolità.

La regidora de Junts Sandra Casat (3'37'') ha preguntat per l'estat de les convocatòries d'ajudes Covid a la ciutat. Se li donarà més informació en comissió informativa.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (4'42'') ha preguntat pel correcà de Mira-sol i ha reclamat que s'hi instal·li més il·luminació. El regidor de Participació Ciutadana i Barris, Marco Simarro, explica que el projecte per arranjar aquest espai està en període d'al·legacions.

Ciprian també ha aprofitat la intervenció per felicitar l'Ajuntament per l'organització dels comicis d'aquest diumenge. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha fet una repassada sobre els detalls de la jornada.

La regidora de Junts Núria Fernández (6'15'') ha preguntat quan tornarà a onejar la senyera a la plaça d'Octavià. El regidor José Gallardo (29'10'') ha explicat que estan pendents de rebre el pal on penjarà la bandera.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán (7'10'') ha alertat sobre veïns que han trobat trossos de carn crua al parc del Turó de Can Mates i que podrien amagar verí contra gossos. El regidor de Seguretat Ciutadana i Benestar Animal, Francesc Carol (30'35''), ha explicat que en té constància, però que estan a l'espera de confirmar si realment són verinosos. Si fos així, el govern local prendria les mesures pertinents.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (7'43''), ha preguntat en quin punt es troba la compra de la masia de Torre Negra per part de l'Ajuntament. L'alcaldessa, Mireia Ingla (31'30''), ha explicat que s'ha de passar l'informe per efectuar la compra a la Generalitat, que haurà de validar la iniciativa.

La regidora de Junts Cristina Paraira (9'11'') ha demanat l'acta de l'última reunió de la comissió del nomenclàtor per quan es reactivi aquest espai. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (32'30''), assegura que la situació sanitària i els comicis han motivat la demora de la convocatòria de la comissió. Properament reprendrà la seva activitat.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (10'40'') ha preguntat si el futur Pla Director Urbà (PDU), que substituirà el PGM, podrà incloure referències als usos complementaris dels equipaments. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbanístics, Francesc Duch (35'), ho desconeix perquè l'Ajuntament no treballa a la redacció del PDU. En tot cas, qualsevol novetat al respecte es comentarà en comissió informativa.

El regidor de Junts Eloi Rovira (12') ha preguntat en quin punt es troba el futur de la sala Canigó perquè només la utilitzin els Castellers de Sant Cugat. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (36'50''), assegura que s'està fent un "treball transversal" per determinar quin ús fan els Gausacs de l'espai.

El regidor de Junts Albert Salarich (13') ha preguntat quina feina de dinamització s'està fent per al comerç del centre, tenint en compte que el Mercat de Pagès s'ha traslladat temporalment. La tinenta d'alcaldia de Comerç, Elena Vila (38'30''), ha posat com a exemple l'enllumenat de Nadal d'enguany, que s'ha instal·lat també a carrers secundaris.

Salarich també ha preguntat quina feina està fent l'Ajuntament per captar talent, en clau econòmica. Vila ha fet referència, en aquest sentit, als programes Empenta i Explorer.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (14'40'') ha preguntat en quin punt es troba l'aplicació del Pla Director de la Música Clàssica. La tinenta d'alcaldia Madrona (48') ha explicat que d'aquí a un mes es presentarà una programació clàssica, que portarà la música més enllà del Teatre-Auditori.

Vallès també ha demanat quina és la ciutat dels cinemes a la ciutat, després que Yelmo hagi tancat temporalment les sales del centre comercial. Se li respondrà en comissió informativa.

A més, la tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente (43'35''), ha respost a una pregunta que Vallès va formular al ple de gener sobre les dificultats tècniques al web de Cugat Mèdia. Llorente ha explicat els detalls de tot plegat i com es va resoldre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.