El ple de Sant Cugat reclama a l'Estat ajuts directes per als sectors més afectats per la crisi

La majoria dels grups polítics han criticat la gestió del govern espanyol de la pandèmia i dels seus efectes econòmics


  • Comparteix:

La majoria del ple ha criticat la gestió del govern de l'Estat de la pandèmia / Foto: Cugat Mèdia

La majoria del ple ha criticat la gestió del govern de l'Estat de la pandèmia / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal demana més implicació de l'Estat espanyol amb les ajudes directes als sectors més afectats per la crisi econòmica provocada per la pandèmia. A través d'una moció de Junts per Sant Cugat, la majoria de grups han criticat la gestió del govern espanyol de la pandèmia i dels seus efectes econòmics. A més dels proposants, ERC-MES també hi ha votat a favor, mentre que la CUP-PC s'ha abstingut i el PSC i Cs hi han votat en contra.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El regidor de Junts, Albert Salarich, ha posat sobre la taula dades i ha comparat els ajuts que s'han donat a l'Estat espanyol a empreses i autònoms amb els que han proporcionat altres països europeus. Salarich assegura que l'Estat "ha optat per l'estratègia de diferir i ajornar", quan és "qui té les eines i els recursos" per sortir d'aquesta crisi". En aquesta línia s'ha expressat el portaveu d'ERC-MES, Francesc Duch que, tot i matisar el títol de la moció, que defineix com a "nul·la" la implicació de l'Estat en aquesta qüestió, ha assegurat que les ajudes donades han estat "molt insuficients". Duch també ha posat en valor la feina de la Generalitat que, tot i tenir competències, "no hi havia diners darrere".

Socialistes i taronges han criticat el "victimisme" de Junts i el fet d'espolsar-se culpes i responsabilitats. La regidora de Cs, Munia Fernández-Jordán, ha assegurat estar d'acord "amb la catastròfica gestió de la pandèmia" del govern espanyol, però ha recordat que el partit governa a la Generalitat, que "té un pressupost de 30.000 milions d'euros que prefereix gastar en ambaixades i en anar a la lluna".

Per la seva banda, el regidor de la CUP-PC, Marco Simarro, ha explicat que comparteixen "part de la diagnosi", però ha defensat que cal "un canvi estructural per fer front a aquesta pandèmia" amb lleis "que protegeixin a qui menys té". La formació cupaire s'ha abstingut.


Albert Salarich

Cal una reacció urgent i ràpida de l'Estat espanyol, que és qui té les eines i els recursos per aportar solucions que ens facin sortir de la crisi amb els menys danys possibles. La falta de recursos pot provocar més destrucció d'empreses, que no puguin recuperar persones en situació d'ERTO.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.