Pomar diu que la declaració de Collserola com a Parc Natural serviria per protegir Can Busquets


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Medi Ambient es felicita per la intenció de la Generalitat d'augmentar el grau de protecció del Parc

El tinent d'alcalde de Medi Ambient es felicita per la intenció de la Generalitat d'augmentar el grau de protecció del Parc

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, qualifica de 'molt bona notícia' la possibilitat apuntada per la Generalitat de convertir el Parc de Collserola en Parc Natural. Pomar considera que aquesta mesura permetria ampliar la protecció a les zones urbanitzables que hi ha dins del Parc, com Can Busquets, i posaria fre a determinades infraestructures previstes que amenacen aquest espai natural.

Pomar ha explicat que el Consorci del Parc de Collserola ja fa mesos que discuteix sobre aquesta possibilitat, que augmentaria el grau de protecció de la serra, i ha indicat que aquest organisme va presentar fa uns mesos una proposta al govern català demanant la declaració d'aquest espai com a Parc Natural.

Per això, el tinent d'alcalde de Medi Ambient veu amb bons ulls que la Generalitat treballi en la mateixa direcció, tot i que ha afegit que caldrà veure com es concreta la proposta de la conselleria de Medi Ambient. L'escoltem.

Eduard Pomar

Tot el que sigui augmentar la protecció de Collserola és una bona notícia. El Consorci del Parc ja fa mesos que ho discuteix. Ara caldrà veure com es concreta aquest anunci.


Pomar ha explicat que, de moment, la Generalitat no ha comunicat a l'Ajuntament la seva proposta per canviar la fórmula jurídica per protegir el Parc de Collserola, però ha afegit que espera que en els propers dies el govern català la faci arribar als municipis implicats.

Segons el tinent d'alcalde de Medi Ambient, la declaració de Collserola com a Parc Natural hauria de servir per frenar la construcció d'infraestructures que amenacen aquest espai, com el Vial de Cornisa i els túnels Central i d'Horta. A més, Pomar creu que d'aquesta manera es protegirien les anomenades 'zones 21', és a dir, els espais urbanitzables que hi ha dins del Parc, com Can Busquets.

Eduard Pomar

Ens preocupen infraestructures com el Vial de Cornisa, el túnel Central i el d'Horta, i també les zones urbanitzables que hi ha dins del Parc, com Can Busquets. La declaració de Parc Natural podria protegir aquestes àrees.


Eduard Pomar s'ha mostrat partidari, a més, que el futur Parc Rural de la Torre Negra s'integri a l'eventual Parc Natural de Collserola, un cop finalitzada la redacció del Pla Especial d'aquest sector.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.