ICV reitera que cal un pacte de ciutat sobre la preservació de Collserola per consensuar-lo amb la Generalitat


  • Comparteix:

Els ecosocialistes celebren que la conselleria de Medi Ambient compleixi amb el compromís de preservar aquest espai

Els ecosocialistes celebren que la conselleria de Medi Ambient compleixi amb el compromís de preservar aquest espai

La secció local d'ICV reitera la necessitat d'assolir un acord de ciutat sobre la preservació de Collserola, definint quins són els espais que cal protegir d'entrada. Per als ecosocialistes això és molt important en un moment en que la conselleria de Medi Ambient vol complir amb el compromís d'aquesta formació d'incrementar el grau de protecció de Collserola, i fer-ho conjuntament amb tots els agents implicats. En aquest sentit, des d'ICV lamenten que ni PSC ni PP hagin volgut participar en aquest procés a nivell local.

Tal i com ja van fer aquest estiu, des de la secció local d'ICV han reiterat la necessitat que tots els partits polítics i entitats de Sant Cugat es posin d'acord en una proposta de ciutat sobre la preservació de Collserola, tenint en compte tots aquells espais que a hores d'ara són susceptibles de ser urbanitzats.

Per als ecosocialistes, davant la voluntat manifesta de la conselleria de Medi Ambient de complir amb el compromís d'incrementar el marc de protecció de Collserola, és important que l ciutat elabori una proposta que pugui després debatre i consensuar amb el govern de la Generalitat. Ho explica el portaveu d'ICV a Sant Cugat, Xavier Boix.

Xavier Boix

És un pas molt important però que s'ha de fer companyia de la resta d'administracions, i és per això que ICV a Sant Cugat ja vm posar sobre l taula l possibilitat que des de l ciutat diguem a la Generalitat quina és la nostra proposta


Boix ha explicat que ells ja coneixien la voluntat de la conselleria de Medi Ambient de tirar endavant un projecte per incrementar el marc de protecció de Collserola i d'encarregar un estudi sobre aquest espai per part d'un grup d'experts de la UAB, però ha afegit que tampoc era una cosa nova ni que pugui sorprendre a ningú, ja que, segons ha dit, respon simplement als compromisos manifestats durant anys per ICV.

És per això, diu Boix, que la secció local, sabent que el seu partit compliria amb aquests compromisos, van apostar per buscar un acord de ciutat que ajudi a fer realitat aquesta iniciativa. El portaveu ecosocialista ha lamentat però que ni PSC ni PP hagin recolzat aquest proposta.

Xavier Boix

Per uns és un bona proposta i per això estem treballant amb CiU i ERC, i altres pensen que no és la via i s'enroquen en el tema de Can Busquets sense aportar solucions.


Des d'ICV de Sant Cugat han remarcat també la voluntat del govern català d'obrir el procés de protecció als ajuntaments colindants amb el parc, a la Diputació i al propi Consorci del Parc de Collserola, j que segons han dit, aquest ha de ser un tema de país i no només dels ajuntaments implicats.

En aquest sentit, els ecosocialistes han afegit que aquest procés d'incrementar el marc de protecció que ara s'enceta ha de permetre incloure la zona de Torre Negra dins el perímetre del parc i resoldre problemes com el de la possible urbanització de Can Busquets o d'altres espais en situació similar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.