Junts i la CUP volen declarar el rei Felip VI persona non grata a Sant Cugat

Els dos grups independentistes presentaran una moció d'acord amb el Consell Local per la República, que també declara Sant Cugat ciutat antimonàrquica


  • Comparteix:

El Rei Felip VI, divendres 5 de març, en un acte a Martorell / Foto: ACN (Sílvia Jardí)

El Rei Felip VI, divendres 5 de març, en un acte a Martorell / Foto: ACN (Sílvia Jardí)

Junts per Sant Cugat i la CUP presentaran una moció el proper ple municipal -dilluns 15 de març- per declarar persona non grata el rei Felip VI. Els dos grups independentistes volen, a més, que Sant Cugat esdevingui una ciutat antimonàrquica. La proposta la presenten d'acord amb el Consell Local per la República, que aposta per una Catalunya 'capaç de decidir el seu futur'.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La regidora de Junts per Sant Cugat Núria Fernàndez ha explicat que "el rei Felip VI, el rei del 'a por ellos', que se suposa neutral, no ens representa. Els catalans no tenim rei, no tenim ni cultura del vassallatge ni de genuflexió. La falta de respecte per part de la família reial espanyola al poble català, que diu que ens representa, assoleix uns nivells d'egoisme i insolidaritat molt grans". Fernàndez ha afegit que no volen "figures anacròniques" i que aposten per una "Catalunya capaç de decidir el seu futur". El text no compta, per ara, amb el suport d'ERC que, segons Fernàndez "encara no ha definit el seu posicionament".

Suport a Pablo Hasél
Junts, d'altra banda, presentarà una altra moció de caràcter general en suport del raper Pablo Hasél i apel·lant a la llibertat d'expressió. Segons els independentistes el fet d'empresonar Hasél "evidencia la no separació de poders". Tot i això, Junts s'ha mostrat contrari als "actes vandàlics" ocasionats als carrers en protesta de l'empresonament.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ


Núria Fernàndez

Junts creiem en una república i denunciem públicament que el rei Felip VI, el rei del "a por ellos", que se suposa neutral, no ens representa. Els catalans no tenim rei, no tenim ni cultura del vassallatge ni de genoflexió. La falta de respecte per part de la família reial espanyola al poble català, que diu que ens representa, assoleix uns nivells d'egoisme i insolidaritat molt grans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.