Junts exigeix un pla de xoc per posar al dia les llicències urbanístiques

Asseguren que en els darrers dos anys s'ha doblat el temps d'espera, arribant als 24 mesos actuals


  • Comparteix:

Uns treballadors fent obres a una casa / Foto: ACN

Uns treballadors fent obres a una casa / Foto: ACN

Junts per Sant Cugat presentarà una moció el proper ple municipal per exigir crear una dotació pressupostària puntual, de la 'magnitud que sigui escaient', per elaborar i executar un 'pla de xoc' per 'posar al dia' el servei de llicències urbanístiques i 'complir amb el termini de dos mesos que estableix la normativa metropolitana, en aquells casos que no es necessitin informes sectorials de la Generalitat de Catalunya'. Els regidors de Junts defensen que quan ells governaven 'Sant Cugat no estava per tirar coets, però estava millor que la mitjana de l'Àrea Metropolitana' i que s'ha passat dels 12 mesos de fa dos anys, als 24 actuals.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny, ha defensat la "voluntat de millora" que tenien perquè, assegura, "no ens conformàvem", com acusa que passa ara. Fortuny ha dit que la situació "clama el cel" i apunta que hi ha diferents solucions possibles per rebaixar el temps d'espera per obtenir una llicència urbanística.

Junts defensa que ara hi ha possibilitat de contractació a l'administració pública i, a més, que es pot arribar a convenis amb altres sectors -com el col·legi d'arquitectes tècnics- per "ajudar" en aquest sentit.



Carmela Fortuny

Amb la mitjana de l'Àrea Metropolitana, Sant Cugat estava millor que la mitjana general, amb voluntat de millora però millor perquè no ens conformàvem. El que hi ha ara clama el cel, és la ciutat enrere, és una afectació de 24 mesos i, a més, amb les eines per poder-ho arreglar, que no és només una, hi ha vàries. La solució pot ser multifactorial amb aquest tema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.