Pilar Gorina: 'A Sant Cugat hi ha una gran xarxa d'escoles d'una gran qualitat i totes elles sumen'

La regidora d'Educació respon els dubtes dels pares amb motiu de l'inici, aquest dilluns, del període de preinscripcions escolars


  • Comparteix:

La proximitat de l'escola o el projecte educatiu del centre són alguns dels criteris a tenir en compte a l'hora de fer la preinscripció escolar, que ha començat aquest dilluns per a Infantil i Primària. La regidora d'Educació, Pilar Gorina, respon els dubtes més habituals d'aquest tràmit que, aquest any, només es pot fer de forma telemàtica a causa de la pandèmia. L'Ajuntament ofereix a les famílies que ho necessitin els recursos per a realitzar el procés en línia.

Què cal tenir en compte a l'hora de triar escola?
Hi ha diferents criteris i cada família ha de veure què li pesa més, però la proximitat a casa és un factor que va en favor de l'autonomia dels infants. Per informar-se, el millor és mirar els webs dels centres educatius i assistir a les portes obertes virtuals.

Quin paper juga l'Ajuntament en aquest procés de preinscripcions?
L'Oficina Municipal d'Escolaritat (OME) acompanya les famílies en aquest procés, tot i que Gorina subratlla que és "la família qui ha de prendre la decisió final".

Què passa si algú no pot formalitzar els tràmits telemàticament?
Des de l'Ajuntament, es posa a disposició de la família l'OME i el servei municipal en qüestions digitals.

Què cal tenir en compte per triar la primera, segona i tercera opcions?
La primera és probable que sigui la més propera a casa o la que té un projecte que més t'agradi, però la segona i la tercera també són opcions, explica la regidora, amb qualitat de sobra. "La família pot estar tranquil·la: prengui la decisió que prengui, encertarà".

Enguany l'Ajuntament està compromès a refermar la qualitat equitativa als centres.
La regidora Gorina subratlla que "tots els centres han de tenir una presència d'alumnat divers". El consistori ho vol aconseguir fent el desplegament d'un pla per "l'escolarització equilibrada", que dona resposta al pacte contra la segregació escolar impulsat pel Síndic de Greuges de Catalunya el 2019 i que pretén garantir que tots els centres públics i concertats ofereixen una "qualitat equivalent".

Les preinscripcions telemàtiques han arribat per quedar-se?
Gorina considera que sí, però matisa que "la relació telemàtica no pot substituir la relació humana" i aposta per un sistema "híbrid". "Estem en una situació de pandèmia en què ho hem de fer gairebé tot virtualment, però moltes famílies necessiten aquest escalf, aquest acompanyament personal", explica.

Què suposa que les ràtios de P3 passin de 25 a 23 alumnes per classe?
Malgrat que la regidora admet que el canvi "és poca cosa", constata que suposa un avenç. "En una aula de P3 no hi ha prou mans per atendre de manera emocional a tots els infants, tot i que hi hagi una persona de suport", explica.

Amb les preinscripcions, arrenca la campanya 'A Sant Cugat fem una gran escola'.
Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament vol "constatar que a Sant Cugat hi ha una gran xarxa d'escoles d'una gran qualitat i que totes elles sumen". "Són escoles que mereixen la confiança de tothom", referma Gorina.


Pilar Gorina

L'oferta que li oferim des de l'Ajuntament de Sant Cugat i el Departament d'Educació és una bona oferta educativa. Per tant, pot estar tranquil·la, la família, perquè prengui la decisió que prengui, segurament, encertarà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.