Sant Cugat demanarà que la Policia Local tingui competències sancionadores per a infraccions de mesures anti-Covid

Fins ara, la Policia Local només podia interposar denúncies que tramitava i cobrava la Generalitat


  • Comparteix:

Control de mobilitat pel confinament de la Policia Local de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Control de mobilitat pel confinament de la Policia Local de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament sol·licitarà a la Generalitat que la Policia Local pugui tramitar les infraccions lleus de les mesures sanitàries per fer front a la Covid-19. Des de l'inici de la pandèmia, el cos municipal ha interposat 855 denúncies per incomplir les restriccions, de les quals no en podien 'fer el seguiment' per 'entendre i atendre particularitats', ja que gestionava directament el departament de Salut. L'objectiu és, precisament, detectar la problemàtica d'arrel que origina la infracció.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha recordat la importància de complir les mesures per "responsabilitat, civisme i solidaritat". La delegació de competències, això sí, permetria, segons el govern, fer un seguiment i identificar els problemes de la ciutadania, i no tant canviar el criteri o incrementar les sancions. Va en la línia, com ha explicat Ingla, del "nou model de Policia Local de proximitat" per promoure "una gestió més personalitzada".

En aquesta mateixa línia, el nou inspector en cap de la Policia Local, Joaquim Martín, ha explicat que la gestió de les sancions, que també cobraria l'Ajuntament, ajudarà a valorar i investigar cada infracció i establir de forma més acurada la multa que permeti la llei, que pot anar entre els 0 i els 3.000 euros. A més, permetrà, també, detectar reincidències de forma immediata.

De les 855 denúncies que ha efectuat la Policia Local, 204 són per saltar-se el confinament, tant el nocturn com el municipal o el comarcal, sense causa justificada, 126 per no portar mascareta o no fer-ne un bon ús, 62 pel consum d'alcohol a la via pública i 44 per reunions de més persones de les autoritzades. De fet, el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ha felicitat la ciutadania per complir majoritàriament amb les mesures i ha assegurat que són "poques denúncies", en comparació amb altres poblacions.

La Generalitat va publicar un decret a l'agost pel qual els ajuntaments podien fer aquesta sol·licitud de competències de la tramitació d'aquest tipus d'infraccions, que aquest dilluns aprovarà el ple municipal de Sant Cugat.






Mireia Ingla

Sempre volem resoldre qualsevol acte que no compleixi la normativa, però amb tema Covid anem més enllà. Més que multar la gent, el que volem és que la gent entengui que aquestes mesures són completament necessàries per sortir de la pandèmia.

Francesc Carol

En general, la ciutadania de Sant Cugat ha complert molt bé aquestes mesures, tant el distanciament, el moviment, les mascaretes... Felicitar la ciutadania pel civisme i el compliment de les mesures.

Joaquim Martín

L'objectiu no és augmentar les sancions, sinó tractar-les com un element per identificar els problemes que hi ha, en aquest cas en l'àmbit de la Covid.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.