El govern retreu a Junts que mantingui la petició del pla de xoc pels terminis de llicències d'obra

El tripartit de govern, que va presentar la setmana passada un pla per solucionar la problemàtica, ha rebutjat la moció


Temes relacionats

L'Ajuntament posa fil a l'agulla per reduir els actuals terminis de 15 mesos per atorgar de llicències d'obra (12/mar/21)

Junts exigeix un pla de xoc per posar al dia les llicències urbanístiques ( 9/mar/21)


  • Comparteix:

Imatge d'una obra a l'interior d'un edifici / Foto: ACN

Imatge d'una obra a l'interior d'un edifici / Foto: ACN

El govern municipal ha tombat la moció de Junts per Sant Cugat que demanava un 'pla de xoc' per solucionar el 'mal endèmic' de la durada dels terminis d'atorgament de llicències d'obra. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, que va presentar la setmana passada un pla per millorar els terminis, ha assegurat estar 'molt enfadat' perquè la petició arriba dels qui abans eren responsables del servei, durant l'anterior mandat.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

De fet, el mateix Joan Puigdomènech, regidor de Junts i exresponsable de l'àrea d'Urbanisme, ha reconegut que es tracta d'un "mal endèmic" a l'Ajuntament de Sant Cugat i s'arrossega, també, des del mandat anterior. El grup ha proposat fer ús de la tresoreria per a ampliar el servei, ja que la normativa d'estabilitat pressupostària i la regla de despesa, que "impedien aproximar-se al temps desitjable", de dos mesos segons la llei, per atorgar llicències, "ha estat suspesa".

Duch ha explicat que es tracta d'un "problema de fons, estructural" i que van "heretar" i ha assegurat no entendre per què no s'ha retirat la moció un cop el govern va presentar un pla per revertir la situació. En aquesta mateixa línia s'ha expressat la regidora de Cs, Munia Fernández-Jordán, que ha assegurat que la proposta els ha "sorprès", que la proposta vingués de Junts, que ve amb "lliçons o fórmules màgiques" després d'anys governant i de "provocar defectes sistèmics al servei". La formació taronja, que s'ha abstingut, ha criticat, a més, que el pla del govern "arriba tard", ja que es tracta "d'una activitat essencial per a la ciutat".




Joan Puigdomènech

Amb les actuals circumstàncies, la normativa d'estabilitat pressupostària ha estat suspesa per aquest 2021, cosa que ens dona la oportunitat de fer servir els recursos de tresoreria que no es podien emprar fins a dia d'avui.

Francesc Duch

Avui estic molt enfadat, perquè és la mateixa persona que va ser responsable del servei de llicències, que no va fer res en aquell moment quan ja existia. És molt clar que és un problema de fons, estructural, que vam heredar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.