El ple demanarà que la llei permeti l'ampliació de construccions en parcel·les en edificis amb volum disconforme

L'Ajuntament adreçarà la petició al Govern per posar solució a una "contradicció de la normativa vigent"


  • Comparteix:

Vista d'una parcel·la en obres a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Vista d'una parcel·la en obres a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La legislació urbanística impedeix que es concedeixin llicències d'ampliació en parcel·les amb construccions en situació de volum disconforme amb el planejament vigent. És el que van detectar els serveis jurídics de l'Ajuntament fa prop d'un any i que ara motiva que el ple reclami a la Generalitat i als grups parlamentaris les modificacions necessàries en la llei per revertir l'afectació en les parcel·les afectades. La petició arriba arran d'una moció impulsada per l'equip de govern que ha rebut el suport de tots els grups municipals.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El text recull que s'han produït sentències que posen de manifest "contradiccions" entre la llei i els planejaments municipals. "En teixits antics com Mira-sol, la Floresta, les Planes o Valldoreix són moltes les edificacions que incompleixen algun paràmetre urbanístic", ja que són anteriors al Pla General Metropolità (PGM) de 1976. La moció recull que "només que una part de la construcció existent tingui algun punt disconforme amb el planejament, això impedeix que es pugui ampliar l'edifici si no s'enderroca la part disconforme". A la pràctica, això suposa l'enderroc de tot l'edifici, o de bona part d'aquest.

Amb la moció, l'Ajuntament vol buscar "la complicitat" d'altres municipis que es trobin amb aquesta situació, així com el suport als organismes de coordinació municipal, com l'AMB o l'Associació de Municipis de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.