L'actuació policial davant aldarulls, a debat del ple

El ple municipal ha rebutjat una moció del PSC en defensa dels Mossos i policies locals

Imatge d'arxiu dels aldarulls del febrer passat / Foto: ACN

Política

Publicat el 15/mar/21 per Anna González

Els aldarulls derivats de les protestes en defensa de la llibertat d'expressió i de suport a Pablo Hasél han protagonitzat un dels debats del ple d'aquest dilluns. Arran d'una moció del PSC en defensa de la preservació de l'ordre públic democràtic i en suport als Mossos d'Esquadra i les policies locals, els grups municipals s'han posicionat sobre els darrers incidents, sobre l'actuació policial i sobre la necessitat de revisar el model policial. Tot i així, el text només ha rebut el suport del PSC i Cs, mentre que Junts s'ha abstingut i la resta hi han votat en contra en considerar que la moció no abordava la situació amb tota la seva magnitud.

Escolta-ho

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Des del PSC, el portaveu Pere Soler ha volgut fer un reconeixement als cossos policials i ha defensat el dret de manifestació "dins un ordre públic i sense violència".

Una visió compartida per Cs, que també ha donat suport a la moció, i que ha carregat amb força contra aquells que encoratgen "el terrorisme de carrer" i "la delinqüència organitzada".

Tot i que la resta de grups també han defensat el dret de manifestació i han condemnat la violència, han fet extensiu el debat al model policial.

La regidora de Junts per Sant Cugat Cristina Paraira ha assegurat estar "al costat de la nostra policia", però ha recordat que cal una reflexió per revisar determinades actuacions dels cossos.

En aquest mateix sentit, la regidora de la CUP-PC ha lamentat que la moció només parli "d'una part de la violència" i ha reclamat un espai de reflexió sobre el model policial i el seu ús de la violència.

La regidora d'ERC-MES també ha portat el debat més enllà del suport als Mossos i ha concretat que condemnen "totes les violències". Gordó ha titllat la moció de "simplista i mancada de context" i ha apostat per la revisió del model d'ordre públic des del Parlament.