Recoder aposta per enfortir el Vallès Sud i per un nou finançament autonòmic per garantir el creixement


  • Comparteix:

L'alcalde fa aquestes declaracions en el marc del tecer Diàleg de Santcugtribuna

L'alcalde fa aquestes declaracions en el marc del tecer Diàleg de Santcugtribuna

L'alcalde de Sant Cugat ha reiterat la seva aposta per la creació d'una nova comarca integrada pels municipis que conformen l'eix de la B-30, com són la nostra ciutat, Rubí i Cerdanyola. Per a Lluís Recoder, l'enfortiment d'aquesta zona i un nou model de finançament autonòmic que doti Catalunya dels recursos necessris, són fonamentals per al creixement econòmic de la ciutat i del país. L'alcalde ha fet aquestes declaracions en el marc del tercer Diàleg de Santcugtribuna.

Lluís Recoder ha aprofitat la presència d'un nombrós grup d'empresaris de la ciutat per manifestar la seva satisfacció per l'aposta apuntada pel conseller de Governació i Administracions Públiques de crear una nova comarca integrada pels municipis del Vallès Occidental que conformen l'eix de la B-30, principalment Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola.

Per a l'alcalde, és important estrènyer llaços amb aquestes ciutats que comparteixen el parc empresarial del costat de l'autopista o l'entorn universitari de la UAB, i potenciar així el seu creixement econòmic.

Lluís Recoder

Tenim moltes coses en comú i estem treballant per estrènyer llaços, per poder posicionar conjuntament aquest entorn al voltant de la B-30.


Recoder ha reiterat també la seva aposta per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, però partint sempre d'un tracte equitatiu entre els municipis que la conformen per evitar el que considera 'la poca generositat' de Barcelona cap a les ciutats de l'entorn.

D'altra banda, l'alcalde també ha volgut remarcar que el creixement de Sant Cugat i el de Catalunya depenen de l'elaboració d'un nou Estatut ambiciós pel que fa al sistema de finançament. Segons Recoder, ara tenim una oportunitat que no podem desaprofitar ja que no pot ser, diu, que la participació en els pressupostos de l'Estat pel que fa a inversions i a infraestructures freni el creixement del país.

Lluís Recoder

No pot ser que la participció en els pressupostos de l'Estat pel que fa a inversions i a infraestructures freni el nostre creixement econòmic, i ara tenim l'oportunitat i no la podem deixar escapar.


En aquest sentit, l'alcalde ha remarcat la necessitat de dotar Catalunya de millors infraestructures com un aeroport més internacional, millors inversions en el port o el Tren de Gran Velocitat, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.