ERC aposta per repartir les funcions del regidor de Descentralització per solucionar la crisi dels consells de districte


  • Comparteix:

Els republicans volen incidir més en aspectes com la participació i la millora dels consells de districte

Els republicans volen incidir més en aspectes com la participació i la millora dels consells de districte

La secció local d'ERC considera que cal repartir la feina del regidor de Descentralització ja que, segons diuen, una sola persona no pot assumir la presidència dels tres consells de districte. Els republicans volen augmentar la seva incidència sobre les polítiques que afecten els districtes i corregir el deute històric d'inversions. D'altra banda, ERC es felicita pel fet que les dotacions pressupostàries de les seves àrees, Medi Ambient i Polítiques Socials, hagin augmentat per sobre de la mitjana en aquest exercici.

Després de l'últim consell de districte de Mira-sol, en què algunes associacions de veïns van tornar a qüestionar el funcionament d'aquest organisme i l'eficàcia del seu president, des de la secció local d'ERC asseguren que una de les seves prioritats actuals és millorar els mecanismes de participació als districtes.

En concret, els republicans consideren que és 'il·lògic' que una mateixa persona assumeixi la presidència dels tres consells de districte i que cal millorar també els canals de comunicació entre els representants veïnals i les diferents àrees del consistori. Escoltem el president d'ERC a Sant Cugat, Jaume Massanés.

Jaume Massanés

És il.lògic que una sola persona sigui president dels tres consells de districte, la feina s'ha de delegar. També estan fallant els canals de comunicació.


Massanés ha explicat que ERC posarà sobre la taula de l'equip de govern la millora del funcionament dels consells de districte, que no només passa, segons els republicans, per la modificació del ROM, sinó també per desenvolupar-lo al màxim. Esquerra considera prioritari, a més, corregir el 'dèficit històric' d'inversions que han patit els districtes en els últims anys.

D'altra banda, durant la darrera assemblea local dels republicans, els militants del partit han donat un suport unànime al paper del grup municipal d'ERC dins l'equip de govern. El president local, Jaume Massanés, ha destacat el fet que les àrees controlades per Esquerra han augmentat la seva dotació pressupostària aquest any per sobre de la mitjana de les altres àrees municipals.

Jaume Massanés

Dins la tònica general en l'increment de pressupost del 4% en totes les regidories, estem satisfets perquè les nostres han experimentat un augment del 8%. Això ens permetrà fer més actuacions en Medi Ambient i Polítiques Socials.


Massanés considera que, a dia d'avui, el pacte de govern funciona correctament, tot i que afegeix que ERC vol incidir més en aspectes com la participació ciutadana i la millora dels consells de districte, així com en algunes àrees municipals com Cultura que no estan sota la responsabilitat directa dels republicans.

En aquest sentit, en els propers mesos i fins a finals de mandat la formació republicana engegarà una campanya per afavorir el contacte directe amb la ciutadania i les entitats. Sota el lema de 'Esquerra t'escolta', la formació obrirà nous canals de comunicació per recollir les principals demandes dels santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.