L'exconseller Rull busca el sentit a les seves vivències amb el llibre '1 dia d'octubre i 2 poemes'

La sala El Siglo ha acollit la presentació de l'obra


  • Comparteix:

Vicenç Villatoro, Damià Calvet, Carmela Fortuny i Meritxell Lluís a la presentació / Foto: Cugat Mèdia

Vicenç Villatoro, Damià Calvet, Carmela Fortuny i Meritxell Lluís a la presentació / Foto: Cugat Mèdia

Referent polític, incombustible, proper i tenaç són alguns dels adjectius que s'han dit a la presentació del llibre de Josep Rull (sense Josep Rull). La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha conduït un acte coral en què l'escriptor i autor del pròleg del llibre, Vicenç Villatoro, ha explicat què és, essencialment, el llibre, la política i dona de Rull, Meritxell Lluís, ha posat el contrapunt més personal amb les vivències familiars i el conseller Damià Calvet ha parlat de la seva feina 'de suplent' de Rull al Parlament. A l'escenari hi havia una cadira buida amb un llaç groc com a homenatge a l'autor absent i reivindicació d'aquest mateix fet.

Villatoro ha estat el primer a parlar i ho ha fet principalment del llibre que ha escrit el líder independentista. Villatoro el considera un llibre que va més enllà del fet simbòlic i del fet convencional i que mereix ser llegit, recomanat i regalat. Un llibre ple de vida, que fa riure, plorar i enfadar. Un llibre que busca sentit a la pròpia existència i n'hi troba dos, un d'individual i un de col·lectiu compartit. Finalment, l'escriptor ha assegurat que el llibre "entusiasma i fa vibrar, cosa que, en aquests moments, no està gents malament".

Meritxell Lluís ha protagonitzat, sens dubte, la part més emotiva de l'acte, explicant anècdotes dels seus fills, que només tenien tres i vuit anys quan el seu pare va entrar a la presó. "És trist que un nen de dotze anys sàpiga què vol dir el tercer grau", ha lamentat la política, "però ho ha de saber per poder calcular si el seu pare estarà de permís el dia del seu aniversari". Lluís ha confessat també que llegint el llibre s'ha emocionat, ha plorat i s'ha enrabiat, però, sobretot, que ha sentit molt orgull de compartir tant un projecte de vida com un projecte polític amb l'exconseller.

Finalment, el conseller Calvet, que ha definit a Rull com a "gran polític i gran amic", ha explicat el vincle del terrassenc absent amb Sant Cugat i ha narrat, inclús, algunes de les anècdotes del llibre que transcorren a la ciutat. Sobre el llibre, n'ha lloat l'estil, "que t'enganxa" i ha explicat que això s'aconsegueix, entre altres coses, perquè està escrit en primera persona i en present, "el que, al cinema, seria un pla seqüència". Calvet ha dit també del seu precursor que és "empàtic, simpàtic, rigorós, treballador i amb vocació de servei, i tot això el converteix en una persona capaç de liderar".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.