La JNC vol que les JERC es disculpin per haver-los instat a pronunciar-se a favor del 'no' al tractat europeu


  • Comparteix:

Les joventuts convergents no faran campanya pel 'no' a la Constitució europea

Les joventuts convergents no faran campanya pel 'no' a la Constitució europea

La secció local de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) exigeix una disculpa pública a les JERC per les declaracions del seu president, Ramon Puigneró, que va instar a les joventuts convergents a 'no amagar el cap sota l'ala' i pronunciar-se obertment sobre el tractat constitucional. La JNC considera que aquestes paraules són una mostra d'incontinència verbal i recorda que la seva posició sobre la Constitució europea ha estat clara des del primer moment.

La JNC de Sant Cugat s'ha mostrat 'sorpresa' i 'dolguda' per les declaracions del president de les JERC, Ramon Puigneró, que va instar les joventuts convergents a 'no amagar el cap sota l'ala' i posicionar-se clarament pel 'no' al tractat europeu, després que el seu partit mare, CDC, hagi optat finalment pel vot afirmatiu en el referèndum del 20 de febrer.

La secció local de la JNC exigeix a les JERC una disculpa pública i una rectificació per poder recuperar la unitat d'acció del jovent nacionalista a Sant Cugat i les 'bones relacions' que, asseguren, mantenien amb les joventuts republicanes. Ho ha dit el president de la JNC a Sant Cugat, Jordi Esteban.

Jordi Esteban

Estem dolguts per les declaracions de les JERC. Creiem en la unitat nacionalista i demanem una rectificació pública per haver-nos ofès d'aquesta manera.


La JNC assegura que la seva postura contrària al tractat europeu ha estat clara en tot moment i recorda que CDC és l'únic partit que ha promogut un debat intern a fons per decidir el seu posicionament. Les joventuts convergents consideren que, en canvi, a ERC hi ha veus silenciades que opten pel 'sí' al tractat. Escoltem Carolina Mercader, membre de la JNC.

Carolina Mercader

La JNC sempre ha presentat una postura molt clara. CDC és l'únic partit que ha fet un debat intern. I, a més, destacats membres d'ERC volíen el 'sí' i els han fet callar.


Malgrat tot, la JNC ha confirmat que no farà campanya per promoure el seu posicionament contrari a la Constitució europea, i que els seus militants, a títol individual, tindran l'opció de fer campanya amb CDC que, recordem, demanarà el 'sí' en el referèndum del 20 de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.