CiU posa Sant Cugat com a exemple de municipi amb perfil propi, enfront el 'centralisme barceloní' del PSC


  • Comparteix:

La federació vol designar els caps de llista per a les municipals abans de finals d'any

La federació vol designar els caps de llista per a les municipals abans de finals d'any

L'executiva intercomarcal de Barcelona Comarques de CiU s'ha constituït a Sant Cugat, amb l'objectiu de consolidar la implantació territorial de la federació i d'oferir una alternativa al 'centralisme barceloní' que, asseguren, promou el PSC. CiU ha obert així el procés que, abans de finals d'any, culminarà amb l'elecció dels caps de llista a les municipals del 2007, unes eleccions amb les quals la federació vol donar un tomb a l'hegemonia socialista als municipis de l'àrea metropolitana.

Després de la conferència nacional de CiU celebrada a Tarragona, la federació nacionalista ha iniciat el procés de constitució dels seus òrgans executius arreu del territori. Un procés que haurà de servir, segons la federació, per consolidar la seva implantació arreu de Catalunya i per començar a preparar l'estratègia política de cara a les eleccions municipals del 2007.

L'executiva intercomarcal de CiU a les 11 comarques barcelonines s'ha constituït a Sant Cugat, que és la ciutat més important governada per CiU en aquest territori i la segona a tot Catalunya. La reunió ha servit per obrir el procés d'elecció dels caps de llista als comicis municipals, que haurà de finalitzar abans del 31 de desembre, i per plantejar els reptes estratègics que haurà d'afrontar la federació en els propers mesos.

Un d'ells és consolidar un model alternatiu al del PSC a l'àrea metropolitana, per combatre el centralisme barceloní que, segons CiU, han consagrat els socialistes en els últims 20 anys, i fomentar el paper de les comarques. Ho ha dit el secretari d'organització de CDC i responsable territorial de la federació, Lluís Corominas.

Lluís Corominas

A les comarques de Barcelona, el model del PSC és el d'una Barcelona ampliada. Nosaltres volem que Barcelona no es mengi la resta de comarques.


En aquest sentit, des de la federació han elogiat l'esforç de Sant Cugat per mantenir un perfil propi dins l'àrea metropolitana. Precisament, la nostra ciutat és un exemple per CiU en la seva voluntat de constituir candidatures potents en aquesta demarcació per donar un tomb a l'hegemonia socialista a la corona metropolitana. Així ho ha manifestat el secretari d'organització d'UDC i responsable territorial de CiU, Toni Castellà.

Toni Castellà

Volem llençar perfils potents a tota l'àrea de Barcelona per donar relleu al model desgastat del PSC i ICV, que en alguns casos porten 20 anys governant i que no defineixen un model de ciutat propi. Sant Cugat, en canvi, és un bon exemple.


De la seva banda, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha destacat la voluntat de CiU d'implantar-se amb més força al territori, tant a l'àrea metropolitana com a les comarques, per visibilitzar el seu model propi ara que la federació ja no governa a la Generalitat.

Lluís Recoder

Sempre hem considerat important tenir presència a tot el territori, tant a l'àrea metropolitana com a les comarques, però ara més que mai hem de consolidar-nos arreu del país.


CiU vol tenir definides les seves candidatures i escollits els caps de llista per a les municipals abans d'acabar l'any, per tal de poder treballar amb prou temps l'estratègia de cara al proper cicle electoral.

Actualment CiU controla 525 alcaldies a tot Catalunya, presideix 27 consells comarcals i 3 de les 4 diputacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.