Nou impuls a les polítiques de joventut, amb un pla i un consell renovats

El ple municipal ha d'aprovar aquest dilluns el Pla Local de Joventut, i inicialment el Reglament del Consell de Joves (12/ 17)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Les polítiques de joventut fins al 2023 queden fixades en un nou pla, al qual el ple municipal ha de donar el vistiplau definitiu aquest dilluns. El document, que ha rebut al·legacions de Junts per Sant Cugat, estableix cinc eixos: oci i relacions saludables, feminisme i igualtat, formació i món laboral, pensament crític, i participació i comunicació. A més, la sessió plenària porta a aprovació inicial el nou reglament del Consell de Joves (12/17), que guanya en autonomia, abast i agilitat.

Així, amb els canvis en el reglament, el consell passa a encabir els joves entre els 12 i els 17 anys i estarà obert també a adolescents d'entitats, no només els designats pels centres educatius. La renovació s'amplia a cada dos anys i tindrà autonomia per crear grups de treball, que seran oberts a tot el jovent.

La intenció és que el nou funcionament es pugui començar a aplicar amb el nou curs, ha concretat el regidor de Joventut, Marco Simarro, qui ha destacat l'"autonomia i immediatesa" que guanya el consell.

Aquest reforç se suma al nou Pla Local de Joventut, que si el ple dona el vistiplau definitiu, marcarà les polítiques per aquest col·lectiu els propers anys. El text "té molta força", ha dit la regidora de Joventut, Alba Gordó, qui ha destacat la importància d'aquest full de ruta en un moment com l'actual.

Complex aquàtic de Mira-sol

El ple municipal també ha de donar el vistiplau a l'últim tràmit municipal abans de començar la tramitació de les obres del complex de Mira-sol. Es tracta del conveni entre l'Ajuntament i el departament d'Educació de la Generalitat per definir els límits de les tanques amb l'institut-escola Catalunya. Segons ha explicat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, la previsió del consistori és tenir enllestida la licitació de les obres aquest any, per començar els treballs la primavera de l'any vinent. Així, el complex podria ser una realitat l'estiu del 2023.

El projecte, que té un cost de global més de 6 milions d'euros, preveu en una primera fase dues piscines i zona de fitness.

Municipalització del servei d'abastament de l'aigua

La sessió plenària també abordarà la continuïtat en la prestació del servei d'abastament d'aigua. Després de la sentència de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que atorga la competència de la gestió a l'AMB, l'Ajuntament està a l'espera de la decisió de l'ens supramunicipal per continuar el procés de municipalització, fet que obliga a prorrogar, de moment sis mesos més, el contracte amb Sorea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.