Compromís del ple per buscar noves vies de finançament per arranjar la riera de Saladrigues

El cost del projecte està valorat en 8,4 milions d'euros

El Pla d'Acció d'Emergència Climàtica inclou la restauració de les rieres, com la que es va fer el 2019 amb la riera de Can Cabassa / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Política

Publicat el 19/abr/21 per Sara Bella

El ple ha acordat, amb una moció institucional proposada per Junts per Sant Cugat, que l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix busquin noves fórmules per finançar l'arranjament de la riera de Saladrigues i el Torrent de Buscarons. L'elevat cost de la realització del projecte, proper als 8,5 milions d'euros, ha impulsat aquesta moció per trobar camins alternatius de finançament i subvencions en altres administracions supramunicipals.

Escolta-ho

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

L'origen d'aquest projecte es remunta al ple municipal de setembre de 2015, en què es va aprovar una moció institucional per trobar una solució definitiva a la riera. No obstant això, la gran preocupació dels veïns per les afectacions i l'impacte ambiental que té el projecte, ha donat lloc a nombrosos debats i a l'ajornament de l'execució del projecte. D'altra banda, en el Pla d'Acció d'Emergència Climàtica aprovat recentment s'hi contempla un punt relatiu a 'Restaurar rieres, torrents i les zones humides del municipi'.