Desestimada la moció de Cs per reclamar la gestió local d'una part dels fons europeus

La resta de grups municipals hi han votat en contra

Instal·lació de plaques solars a Valldoreix / Foto: EMD

Política

Publicat el 19/abr/21 per Sara Bella

El ple ha rebutjat la moció per reclamar que les administracions locals puguin disposar d'una part dels Fons de Recuperació de la Unió Europea (UE). Tots els grups han votat en contra d'aquesta moció, excepte Cs, que és qui la proposava. La formació taronja reclamava que l'Ajuntament de Sant Cugat instés el govern estatal a dur a terme la moció aprovada al Senat per tal que les administracions locals disposin d'un mínim del 10% dels Fons de Recuperació procedents de la UE. A més, Cs també demanava que des de l'ens local es reclamés l'executiu espanyol transparència i objectivitat pel que fa al repartiment d'aquests fons.

Escolta-ho

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Al regidor Sergio Blázquez li sembla "un greu error" que des del ple no s'hagi donat suport a aquesta proposta. A la moció, el grup taronja posa èmfasi en el fet que aquests fons de la UE podrien impulsar "projectes vinculats amb la digitalització i la transició ecològica".

Per la seva banda, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha acusat Cs de "no entendre l'esperit" d'aquests fons de finançament i ha aclarit que "no és una qüestió de percentatges, sinó que seran les conferències sectorials les que establiran l'assignació dels recursos en funció dels projectes presentats".

Durant el seu torn de paraula, el regidor de Junts per Sant Cugat, Carles Brugarolas, ha explicat la negativa del seu grup per "l'exposició dels acords troncals de la moció", tot i que sí que defensen alguns "aspectes inherents al conjunt de la moció", com són "la cogestió entre els diversos nivells de l'administració i la capacitat de penetració en el territori" dels ens locals.




DECLARACIONS

Carles Brugarolas

Votem en contra i seguim defensant, això sí, alguns dels aspectes inherents al conjunt de la moció: aquesta co-estió entre els diversos nivells de l'administració i aquesta capacitat de penetració en el territori. Però no podem estar d'acord amb l'exposició dels acords troncals de la moció.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Pere Soler

Les forces polítiques que som al govern municipal no ens poden acusar de no ser municipalistes. hem estat sempre màxims defensors d'aquest municipalisme.

Your browser doesn’t support HTML5 audio