Bernat Picornell (ERC) deixa el Senat després de cinc anys i mig

Sobre el seu futur polític, el santcugatenc ha explicat a Cugat Mèdia que "primer s'ha de tancar l'acord de govern"


  • Comparteix:

Bernat Picornell, al Senat / Foto: ACN

Bernat Picornell, al Senat / Foto: ACN

El santcugatenc Bernat Picornell deixa el Senat després de cinc anys i mig com a senador d'Esquerra Republicana designat pel Parlament de Catalunya. Quan hi va entrar l'any 2016 amb 26 anys, es va convertir en el senador més jove de la història i va col·laborar, així, a rejovenir la cambra de representació territorial. Segons ha explicat Picornell a Cugat Mèdia, la decisió de deixar el càrrec ha estat presa conjuntament amb el partit, ja que consideraven que la seva tasca a Madrid 'havia acabat'. Sobre el paper que tindrà en el nou govern de la Generalitat, el santcugatenc ha explicat que 'el partit no decidirà l'estructura ni quines persones en formaran part fins que s'hagi tancat l'acord de govern'.

Tot i que reconeix que des d'un punt de vista estrictament legislatiu "el Senat serveix de poc o res", Picornell ha explicat que aquest òrgan sí que ofereix moltes eines polítiques per resoldre problemes relacionats amb les competències autonòmiques. A més, sobre el fet que, sent tan jove, hagi ocupat aquest càrrec, ha expressat que, tal com li van dir des del partit, "les institucions s'haurien d'assemblar al màxim a la ciutadania que representen".

Finalment, el santcugatenc s'ha mostrat "eternament agraït per la possibilitat que m'ha donat ERC de representar el partit al Senat i de tota la feina que he fet en aquests anys". En aquest sentit, ha explicat que una de les tasques més dures que li ha tocat fer és "tramitar el 155 l'any 2017, un article que no s'hauria d'haver aplicat mai, com tampoc s'hauria d'haver cessat mai el govern de la Generalitat".

Esquerra Republicana proposa Josep Maria Reniu, Adelina Escandell i Pau Furriol com a nous senadors designats pel Parlament. Aquest dijous, el Parlament ratificarà aquests candidats.


Bernat Picornell

Des del punt de vista estrictament legislatiu, el senat serveix de poc, per tramitar lleis. Però sí que és cert que et dona unes eines polítiques que poden servir per fer feina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.