36 al·legacions de Junts a un pressupost que és 'paper mullat'

Junts per Sant Cugat carrega contra la falta de rumb econòmic de l'equip de govern


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Carmela Fortuny i Carles Brugarolas / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Carmela Fortuny i Carles Brugarolas / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat ha presentat 36 al·legacions al pressupost del 2021, aprovat inicialment al març. Uns comptes que consideren que, una vegada més, arriben tard i demostren 'el poc rumb' econòmic de l'equip de govern. El grup municipal també lamenta la falta de transparència d'un pressupost que 'està quadrat com poden' i és 'paper mullat'. Per contra, proposen, entre d'altres, corregir les despeses segures infradotades i crear partides per un import de sis milions d'euros de suport al teixit del municipi per contrarestar els efectes de la Covid-19.

En concret, i davant la previsió que fa Junts de no poder executar moltes de les inversions incorporades als comptes per falta de temps, volen destinar 2,5 milions d'euros al teixit productiu, 500.000 euros a microcrèdits i 3 milions més de suport a entitats socials, culturals i esportives.

Un pla de xoc que busca "posar a disposició de la ciutadania tota la potència econòmica de l'Ajuntament en un moment en què es necessita", ha afirmat el regidor de Junts Carles Brugarolas.

En aquest sentit, Brugarolas ha assegurat que, per contra, presenten un pressupost que no té en compte la lluita contra els efectes de la Covid-19 i és "paper mullat', ja que redueix despeses segures -sobretot a Serveis Urbans- per quadrar els comptes amb la previsió de no executar totes les partides i solucionar-ho amb el romanent.

"És una pràctica pressupostària nefasta", ha afirmat Brugarolas, per a qui això demostra que "no hi ha criteri".

Falta de transparència
"És fals que el pressupost creixi", insisteix Junts, que ha criticat com ha presentat l'equip de govern la documentació dels comptes. "És el menys transparent de la història", ha dit Brugarolas, qui també ha carregat contra la falta de planificació.

En aquest sentit, la portaveu de Junts, Carmela Fortuny, ha lamentat que l'audiència pública s'hagi fet després de l'aprovació inicial i en un horari que no fomenta la participació ciutadana.

A més, ha concretat Fortuny, hi ha un "biaix entre el que diuen i el que fan". Ha posat com a exemple partides que preveuen l'externalització de serveis, l'increment de les despeses d'Alcaldia i la creació d'un nou centre d'emprenedoria públic, així com l'absència o reducció de partides per al pla d'emergència climàtica o en serveis socials.

Especialment en un moment que requereix una resposta i que el consistori compta amb superàvit. Fortuny ha retret que el pressupost arribi tard, malament i estigui poc consultat.





Carles Brugarolas

No veiem una mínima actitud de planificació, de rigor en la gestió, de posar a disposició de la ciutadania tota la potència econòmica de l'Ajuntament.

Carmela Fortuny

Ens xoca aquesta incoherència entre la realitat i el discurs. Parlen molt de la municipalització, però veiem nova despesa d'externacionalització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.