S'obre una línia d'ajuts per pagar els casals d'estiu

L'Ajuntament destinarà 100.000 euros a aquest ajut, creat per afavorir la igualtat d'oportunitats


  • Comparteix:

Casals d'estiu amb grups reduïts l'any 2020 / Foto: Cugat Mèdia

Casals d'estiu amb grups reduïts l'any 2020 / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament destina 100.000 euros a una línia d'ajuts per pagar les activitats d'estiu a infants i adolescents. Les sol·licituds s'han de presentar del 3 al 14 de maig, a través de la seu electrònica de l'Ajuntament o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Els criteris d'atorgament, tenen en compte que l'infant hagi sigut beneficiari d'un ajut de menjador durant aquest curs o que estigui inclòs en un pla d'intervenció o de treball per risc d'exclusió social, a banda d'altres requisits econòmics familiars.

L'objectiu de la iniciativa, adreçada a santcugatencs nascuts entre el 2003 i el 2017, és afavorir la igualtat d'oportunitats i garantir la participació d'infants i adolescents a activitats socioeducatives durant les vacances escolars. La tinent d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha explicat que "després d'aquest any de pandèmia no volem que cap infant es quedi sense casal aquest estiu".

Criteris d'atorgament
Els ajuts s'adrecen a infants i adolescents nascuts entre el 2003 i el 2017, empadronats i residents a Sant Cugat. Es contemplen aquests tres criteris:

  • 1. Infants i adolescents que durant el curs 2020-2021 tinguin atorgat un ajut de menjador. En aquest cas, les famílies han de presentar la sol·licitud i se'ls atorgarà un ajut de 100 euros de forma directa.

  • 2. Infants i adolescents que durant el curs 2020-2021 tinguin atorgat un ajut de menjador i que actualment estiguin inclosos en un pla d'intervenció o de treball per risc d'exclusió social. En aquest cas, les famílies han de presentar la sol·licitud i se'ls atorgarà un ajut de 300 euros de forma directa.

  • 3. Infants i adolescents que durant el curs 2020-2021 no tinguin atorgat un ajut de menjador. En aquest cas, les famílies han de presentar la sol·licitud, la documentació requerida i complir els requisits econòmics establerts. El procediment d'atorgament serà en règim de concurrència i els ajuts seran de 100 o 300 euros, en funció de si les famílies tenen un pla.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.