Condemna i prudència: els grups municipals es pronuncien sobre el cas d'un abús sexual al gimnàs municipal

Els grups municipals del ple de Sant Cugat, a l'espera de conèixer més detalls del cas


  • Comparteix:

El gimnàs es troba al complex esportiu de la Rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

El gimnàs es troba al complex esportiu de la Rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

Els grups municipals del ple de Sant Cugat es mostren prudents davant la denúncia per part d'una menor que hauria patit un abús sexual amb penetració al gimnàs municipal per part d'un treballador del centre. A la tertúlia de Ràdio Sant Cugat 'El gall del monestir', els representants de les cinc formacions presents al consistori han subratllat que encara no disposen de prou informació, ja que el cas es troba sota secret de sumari. En cas que els fets es demostrin, això sí, tots els grups han coincidit a condemnar-los.

ESCOLTA-HO

La regidora d'ERC-MES Gemma Aristoy considera que cal ser "curosos" i "mantenir cert marge", tot i que referma "tot el suport a la víctima". La republicana ha recordat que l'Ajuntament està estudiant presentar-se com a acusació particular per conèixer més detalls del cas. També ha explicat que el govern local està treballant en un protocol de prevenció de violències masclistes que vagi més enllà del que es va preparar per Festa Major.

Des del PSC, el secretari de política municipal, Francesc Aguilà, ha mostrat la seva sorpresa que els fets denunciats s'ubiquin en un equipament municipal. Tot i això, confia que l'emplaçament "pot ajudar a què la investigació vagi més ràpid". El representant socialista creu que "han de passar una setmana o dues per tenir més informació" sobre els fets i que permeti al govern presentar-se com a acusació particular. Serà en aquesta situació, considera, quan tots els grups s'hagin de plantejar "una acció conjunta" perquè l'acusació particular sigui "unànime".

Per part del tercer soci de govern, la CUP-PC, ha intervingut la tinenta d'alcaldia Lourdes Llorente, que ha fet una crida a la "prudència i cautela", ja que no tenen "massa coneixement sobre on i com van succeir els fets". "Ni ho hem de saber", ha refermat per garantir el respecte a la víctima. Sobre la intenció que l'Ajuntament es presenti com a acusació particular, ha assegurat que es troben dificultats "jurídico-tècniques", com en el cas del Guillem, el noi de la dessuadora taronja detingut a via Laietana durant les protestes de l'1-O. Llorente posa el consistori a disposició de la víctima i de la seva família.

Des de l'oposició ha participat a la tertúlia el regidor de Junts per Sant Cugat Albert Salarich, que ha posat de manifest el "respecte" del seu grup cap a la víctima, tot i que emplaça tothom a "no treure conclusions abans de temps". Sobre l'acció institucional, planteja "si cal incorporar algun tipus de protocol o millorar els que hi ha perquè això no torni a passar".

L'altre grup de l'oposició, Cs, ha tingut de representant a l'espai radiofònic el regidor Sergio Blázquez. Considera que "s'ha de ser molt respectuós perquè pel mig hi ha una menor". En tot cas, ha recordat que "la violència masclista pot aparèixer a qualsevol lloc i independentment de rendes i municipis".










Gemma Aristoy

Estem valorant presentar-nos com a acusació particular, però amb prudència i suport a la victima, que és el que ens toca com a govern municipal.

Francesc Aguilà

Falta una mica més d'informació per saber si ens presentem com a acusació particular. Han de passar una setmana o dues per tenir més informació del què ha passat. Llavors haurem de fer una acció conjunta tots els partits.

Lourdes Llorente

A l'Ajuntament hem pensat presentar-nos com a acusació particular, però també ens trobem dificultats tècnico-jurídiques, ja que els jutges cada com són més reacis que els ajuntaments ho facin. De fet, ho vam intentar en el cas del Guillem i no ens van deixar.

Albert Salarich

L'únic que podem fer des del punt de vista institucional és pensar si potser cal incorporar algun tipus de protocol o millorar els que hi ha perquè això no torni a passar.

Sergio Blázquez

De vegades podem tenir idees preconcebudes, però la violència masclista pot aparèixer a qualsevol lloc i independentment de rendes i municipis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.