Els comuns, preocupats per la 'fredor' de l'Ajuntament amb el projecte de parc interurbà al golf de Can Sant Joan

Sant Cugat en Comú creu que es deu als "equilibris" d'ERC en el marc de les negociacions amb Junts per desbloquejar la investidura d'Aragonès


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una marxa per reivindicar el parc interurbà / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una marxa per reivindicar el parc interurbà / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat en Comú està engrescada amb la proposta de diversos col·lectius ecologistes perquè el camp de golf de Can Sant Joan esdevingui un parc interurbà. La formació, però, està preocupada pel que consideren una 'actitud freda' de l'Ajuntament de Sant Cugat sobre el projecte i ho atribueixen als 'equilibris' que ERC podria fer per les negociacions amb Junts per Catalunya al Parlament per propiciar la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat. El coordinador dels comuns, Ramon Gutiérrez, diu que tenen 'la sensació que s'està protegint l'Incasòl', empresa pública propietària dels terrenys, que ha manifestat la voluntat que es recuperi en aquesta zona l'activitat de golf.

En aquest sentit, els comuns assenyalen les diferències de posicionament que s'han produït amb l'Ajuntament de Rubí, que sí ha fet explícita l'oposició a la iniciativa de l'Incasòl. "El que distingeix un ajuntament de l'altre és que al de Sant Cugat hi ha un partit que forma part del Govern de la Generalitat", apunta Gutiérrez.

L'exregidor recorda que la reivindicació d'un parc interurbà s'arrossega des de fa anys i que ha generat consensos entre bona part de les forces polítiques tant a Sant Cugat com a Rubí, amb l'aprovació de mocions al respecte. El coordinador dels comuns considera, de la mateixa manera que els col·lectius ecologistes que capitanegen el projecte, que l'Ajuntament té capacitat de sobra per aturar la iniciativa de l'Incasòl a través, per exemple, d'una suspensió de llicències.

El tot cas, els comuns celebren l'empenta de diversos col·lectius ecologistes, que han presentat aquest dimarts una proposta per fer realitat el parc interurbà, gestionat per Rubí i Sant Cugat.


Ramon Gutiérrez

En el context actual de negociacions al Parlament, sospitem que s'estan guardant les espatlles. El que distingeix l'Ajuntament de Rubí del de Sant Cugat és que aquí hi ha un partit que forma part del Govern de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.