El Tribunal de Comptes demana 4,5 milions d'euros al santcugatenc Albert Royo per la seva tasca al Diplocat

L'exsecretari general del Diplocat diu a Cugat Mèdia que "busquen la meva mort econòmica" i que acabi a la presó


Temes relacionats

Els santcugatencs Albert Royo i Natàlia Garriga, processats pels preparatius de l'1-O ( 9/abr/19)

Albert Royo desvincula el Diplocat de l'organització de l'1-O (13/mar/19)

Albert Royo, citat a declarar en la investigació de l'1-O ( 9/mai/18)


  • Comparteix:

Albert Royo declarant al Tribuna Suprem durant el judici de l'1-O / Foto: ACN

Albert Royo declarant al Tribuna Suprem durant el judici de l'1-O / Foto: ACN

El Tribunal de Comptes demana al santcugatenc Albert Royo 4,5 milions d'euros per les despeses generades entre el 2013 i el 2017 quan era secretari general del Diplocat. A més, també li ha obert una causa penal per aquestes despeses que el tribunal considera 'il·legals i inconstitucionals'. Royo ha explicat a Cugat Mèdia que l'únic que va fer durant aquells anys és 'explicar Catalunya al món', i que això incloïa explicar la situació política del país, però sempre donant totes les versions. El santcugatenc demana l'ajuda de la caixa de solidaritat, la mateixa que ja va pagar els 6 milions d'euros per la causa de l'1-O que també l'afectava, per fer front a aquests 4,5 milions.

Albert Royo afirma que l'Estat, a través de la justícia, "busca la teva mort econòmica i l'empresonament; un càstig exemplar per espantar tothom i que ningú repeteixi mai més això; volen que ho paguem molt car".

El santcugatenc encara està pendent del judici sobre l'organització de l'1-O ja que el jutjat número 13 encara no ha tancat la instrucció quasi quatre anys després d'iniciar la investigació.




Albert Royo

"Posen en dubte la major part de l'activitat de diplocat centrada a explicar Catalunya al món ells consderen que en un moment com el que vam viure va ser il·legal i inconstitucional, cosa que és sopreprenent perquè és el que fan totes les comunitats autònomes".

Albert Royo

"Busquen la teva mort econòmica i l'empresonament. Un càstig exemplar per espentar tothom i que ningú repeteixi mai més això. Volen que ho paguem molt car".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.