Sant Cugat encara el desenvolupament de la zona de la Boehringer, l'última per construir

L'Ajuntament està treballant amb l'Àrea Metropolitana com haurà de ser aquesta zona


  • Comparteix:

L'àrea de Can Fontanals, l'espai que hi ha entre la seu de Boehringer i l'autopista a tocar de l'Hospital Universitari General de Catalunya, és l'última zona de creixement que li queda a Sant Cugat. L'Ajuntament ja té el seu desenvolupament sobre la taula, que està treballant amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Barcelona Regional -Agència de Desenvolupament Urbà-. Ho ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa de Cugat Mèdia 'Línia directa', durant el qual ha detallat que la intenció és abordar com ha de ser aquesta zona i el seu desenvolupament, que tancaria el creixement de la ciutat.



Ingla ha concretat que la intenció del govern és crear un nou barri amb habitatge, però també equipaments, serveis públics i espais verds, que la converteixin en una nova centralitat.

"Parem màquines per decidir com la volem", ha afirmat Ingla, qui ha reflexionat sobre el creixement de la ciutat, que ha passat en 20 anys a tenir 10.000 habitatges nous. En aquest sentit, ha concretat l'alcaldessa, es vol fer "acompanyats de la ciutadania".

L'alcaldessa ha reiterat que la ciutat "ha crescut moltíssim, s'ha construït per totes bandes" i, és per això que, amb aquest espai que queda, l'Ajuntament vol "seure" i decidir juntament amb la ciutadania "cap a on volem anar amb aquesta part de la ciutat que encara ens queda per créixer".

L'alcaldessa també ha recordat que a Sant Cugat "no hi ha sòl públic", fet que deixa "poc marge" per a la negociació per incrementar el parc d'habitatge protegit de lloguer.

Llicències obres
L'alcaldessa, Mireia Ingla, també ha parlat del pla de xoc per millorar els terminis en la concessió de llicències d'obres. En resposta a una pregunta ciutadana sobre la possibilitat de compensar els afectats, Ingla ha explicat que no és possible i que lamenta la situació. "És una situació que mai m'hagués imaginat", ha afirmat l'alcaldessa, qui assegura que l'entrada a l'Ajuntament va suposar "una gran decepció" perquè es van trobar un consistori "mal dimensionat" i amb falta de personal.

"No hem estat capaços de solucionar-ho en dos anys", ha admès Ingla, que ha defensat que ho han entomat i que a poc a poc es veuran resultats.


Mireia Ingla

Allà tenim molt espai, però que encara no s'ha desenvolupat. Parem un moment les màquines i decidim com a ciutat com volem que aquesta ciutat vagi endavant amb aquesta zona. Volem que hi hagi habitatge, però equipaments i serveis públics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.