Consciència i formació perquè Sant Cugat erradiqui les violències masclistes en espais d'oci

El govern ha aclarit que no vetarà cap grup que inciti al consum d'alcohol amb les seves cançons


  • Comparteix:

Sant Cugat fa un pas més per lluitar contra el masclisme i les violències sexuals en entorns d'oci. El ple municipal aprovarà aquest dilluns el protocol d'actuació municipal que estableix accions per identificar i prevenir el masclisme, i circuits d'actuació i reparació en cas de produir-se una agressió. Un text consensuat amb entitats i agents dels espais festius de la ciutat que promou, amb una mirada feminista i LGTBI, una 'estratègia de ciutat'. El document que es porta a aprovació, això sí, no incorpora els annexos, després que un d'ells, el de demanar per contracte als grups i artistes musicals que les seves cançons no incloguin incitació al consum d'alcohol i drogues, generés polèmica durant la presentació del protocol.

CONSULTA AQUÍ EL PROTOCOL

De fet, la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha lamentat que aquest fet "anecdòtic" "invisibilitzés" l'objectiu principal del protocol: la lluita per a l'erradicació del masclisme i les violències sexuals. Gibert considera "absurd" que es pensés que l'Ajuntament vetaria grups per les lletres de les seves cançons i que l'alcohol, tot i que "preocupa" i "li hem de prestar atenció", no és el culpable de les agressions sexuals ni un element central del protocol.

La tinenta d'alcaldia ha posat en valor la "feina col·legiada" amb 14 entitats per elaborar aquest document, que també va comptar amb un procés de diagnosi que va "constatar que les violències masclistes són més que presents". A més, Gibert ha avançat que "no serà l'única estratègia" perquè "amb un protocol no n'hi ha prou".

Altres punts del govern al ple de maig


Declaració de la Junta de Portaveus contra la LGTBIfòbia
Aprofitant que el 17 de maig és el Dia Internacional contra l'homofòbia, el ple farà una declaració per conjurar-se contra les actituds LGTBIfòbiques. Des del govern, a més, recorden l'ampliació "substancial" del Servei d'Atenció Integral (SAI) LGTBI, per a la formació i atenció tant de persones LGTBI com de professionals i familiars.

Adhesió al Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona 2021-2024
El ple també aprovarà l'adhesió de Sant Cugat al programa de teleassistència de la Diputació de Barcelona, que fins ara estava prorrogat. Durant el primer trimestre de l'any hi ha hagut prop de 12.000 trucades, unes 3.300 entrants i la resta sortints, per fer el seguiment de les persones que el requereixen.

Adhesió de Sant Cugat a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona
L'Ajuntament s'adherirà a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona, una iniciativa de l'Àrea Metropolitana (AMB) per fomentar una major sobirania alimentària, la implicació en un medi agrari viu que impulsi la producció local i el seu valor social i ecològic i prioritzar l'equitat social i econòmica davant de la crisi climàtica i el món postpandèmia.

Sortida del Consorci l'Eix B-30
Sant Cugat sortirà, també aquest dilluns, del Consorci per a la promoció i desenvolupament de l'Eix B-30, un ens que, segons el govern "fa anys que era inoperatiu" i del qual en formaven part els ajuntaments de Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí. Després d'una reunió entre els tres consistoris, van decidir que el millor era la seva resolució i els tres plens hauran d'aprovar-ne la sortida.


Núria Gibert

És cert que durant setmanes es va parlar, invisibilitzant l'objectiu principal del protocol, que a Sant Cugat es vetarien els grups de música que parlessin d'alcohol, que és una cosa que no té cap sentit ni és possible. Per això hem decidit retirar l'annex per a l'aprovació del protocol, i que l'annex sigui un recull de recursos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.