Sant Cugat oficialitza la sortida del consorci B-30 perquè 'no respon als objectius pels quals va ser creat'

Des de l'Ajuntament refermen que mantenen la cooperació i els contactes amb Rubí i Cerdanyola


  • Comparteix:

La B-30 és l'artèria que feia d'eix vertebrador entre Cerdanyola, Rubí i Sant Cugat / Foto: Google Maps

La B-30 és l'artèria que feia d'eix vertebrador entre Cerdanyola, Rubí i Sant Cugat / Foto: Google Maps

El consorci B-30, conegut com a Catalonia Innovation Triangle (CIT), ja és història. L'Ajuntament de Sant Cugat ha oficialitzat en el ple d'aquest dilluns la sortida d'aquest espai de col·laboració amb els consistoris de Cerdanyola i Rubí. El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler, ha argumentat que actualment aquest acord 'no respon als objectius pels quals va ser creat'. Recentment el plenari de Cerdanyola va fer el mateix pas que fa ara Sant Cugat, i aquesta mateixa setmana ho farà Rubí.

ESCOLTA-HO

La proposta del govern ha rebut el suport, per part de l'oposició, de Ciutadans, mentre que Junts per Sant Cugat ha optat per una abstenció. Per al regidor de Junts Carles Brugarolas, desfer-se del consorci és una oportunitat perduda perquè els tres municipis que el configuraven puguin "explotar el seu potencial". "Sumant forces hem estat capaços de posar projectes i serveis a disposició de la ciutadania", ha recordat sobre aquesta iniciativa que es va posar en marxa l'any 2008.

Ara bé, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, considera que durant aquests 15 anys no s'han complert els objectius, malgrat els esforços dels tres municipis d'acordar actuacions: "Ens hem quedat a les beceroles", ha lamentat. Soler, això sí, ha subratllat que la col·laboració amb Rubí i Cerdanyola es manté, i la fa extensiva a altres municipis de la comarca, com Castellbisbal, Terrassa i Sabadell.




Pere Soler

Ha estat una eina que no ha complert els objectius, malgrat que en diferents ocasions els tres municipis ens vam posar d'acord. Ens vam quedar a les beceroles.

Carles Brugarolas

Podrem explotar tot el nostres potencial en la mesura que siguem capaços de sumar sectors públics i privats. Lamentem la liquidació del CIT i la falta de lideratge que transmet això.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.