Sant Cugat sol·licita seguir tenint la condició de municipi amb un mercat d'habitatge tens

El ple ha aprovat la sol·licitud a l'AMB perquè Sant Cugat pugui regular els preus dels habitatges segons la llei aprovada l'any passat al Parlament


Temes relacionats

El govern de Sant Cugat, satisfet pel 'primer pas' per regular el preu dels lloguers d'habitatges (10/set/20)

El Parlament aprova la llei per regular els preus dels lloguers d'habitatges a Catalunya ( 9/set/20)


  • Comparteix:

Imatge de l'Oficina Local d'Habitatge de Sant Cugat / Foto: Lali Puig (Ajuntament de Sant Cugat)

Imatge de l'Oficina Local d'Habitatge de Sant Cugat / Foto: Lali Puig (Ajuntament de Sant Cugat)

Sant Cugat demanarà que se li mantingui la condició de municipi amb un 'mercat d'habitatge tens' i, d'aquesta manera, aplicar mesures de congelació i retenció de l'augment dels preus. El ple municipal ha aprovat, amb els vots favorables de Junts, els tres partits de govern (ERC-MES, el PSC i la CUP-PC) i l'abstenció de Cs fer la sol·licitud de renovar aquesta catalogació a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), abans no finalitzi el termini d'un any durant el qual està vigent.

ESCOLTA-HO

Ho ha explicat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, qui també ha assegurat que "serà fàcil" demostrar aquest factor per posar solucions a l'emergència habitacional. També ho ha posat sobre la taula el regidor de Junts Joan Puigdomènech, que ha destacat la importància de mantenir aquesta "etiqueta de mercat d'habitatge tens".

La demanda fa referència a la llei 11/2020, aprovada pel Parlament el setembre de l'any passat, per la qual els municipis que es consideri que tenen un mercat d'habitatge tens, com Sant Cugat, podran limitar els preus de lloguer, que s'hauran de regir amb el que marqui l'índex de referència. En el cas dels habitatges d'obra nova, encara tenen tres anys per adaptar-se a aquests requeriments. La llei també tindrà en compte les despeses dels propietaris en la rehabilitació dels immobles i exclourà els petits tenidors en situació de vulnerabilitat, és a dir, amb uns ingressos inferiors als 2.000 euros mensuals incloent les rendes.


Francesc Duch

Abans no finalitzi el termini d'un any, portem a votació la sol·licitud a l'AMB que facin els tràmits necessaris per a què Sant Cugat segueixi tenint aquesta condició de mercat d'habitatge tens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.