El ple de Sant Cugat rebutja la creació d'un certificat verd local i aposta per una sortida de la pandèmia coordinada

Tant els grups de govern com Ciutadans han desestimat la proposta de Junts perquè aquest tipus d'iniciatives "no corresponen a l'Ajuntament"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la vacunació contra la Covid-19 / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de la vacunació contra la Covid-19 / Foto: ACN

Sant Cugat no crearà un certificat verd digital per garantir la lliure mobilitat i l'assistència en grans esdeveniments 'd'entorn segur'. Els tres partits de govern, que hi han votat en contra, i Cs, que s'ha abstingut, han tirat enrere la proposta de Junts, que volia que la ciutat fos 'proactiva' en la recuperació econòmica i social de la crisi sanitària i avançar-se a la gestió del període 'd'incertesa' de convivència amb la Covid-19, fins a aconseguir la immunitat de grup.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El regidor de Junts Albert Salarich ha explicat que el sistema, que facilitaria "la recuperació dels sectors més afectats per la pandèmia", seria compatible amb la iniciativa de la Unió Europea, però també amb el certificat en el qual ja treballen tant el govern de l'Estat com el de la Generalitat. Salarich ha matisat que no es tractaria d'un certificat "propi de ciutat", sinó d'aprofitar sistemes que ja es treballen amb altres administracions i generar una "obertura més ràpida, segura i sòlida". Ha posat l'exemple de països on ja funcionen iniciatives com aquesta i de municipis com Girona, que han apostat per projectes pilot de reobertura.

Precisament, tant des del govern com des de Cs han valorat les bones intencions de la moció, però han argumentat que l'Ajuntament no té les competències en matèria de Salut. La regidora de Salut, Gemma Aristoy, ha explicat que treballen "de la mà del departament" per oferir sistemes "els més universals possibles" amb l'objectiu de "no confondre" la ciutadania i "generar diferències i falses expectatives".

De la mateixa manera, la regidora de Cs Munia Fernández-Jordán ha assegurat que aquesta proposta "no té un enfocament adequat" pel fet que sigui d'àmbit local, i que la pandèmia ha "provat que quan se solapen administracions es perd eficàcia".




Albert Salarich

No estem dient de crear un certificat propi de la ciutat, sinó de mirar que ens venen al damunt aquests sistemes, fins i tot la Generalitat ho està treballant. Veure com els podem aprofitar per facilitar entorns segurs a la ciutat, de quina manera ens podem avançar.

Gemma Aristoy

Ens cal no desorientar la ciutadania, està arribant moltíssima informació, hi ha moltíssimes iniciatives, però no podem anar diferent segons el municipi. Hem d'anar de la mà del departament i, fins i tot, fer-los arribar propostes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.