Ajuts a famílies nombroses, la convivència entre cotxes i bicis i un ple per debatre sobre l'estat de la ciutat, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

Un moment del ple d'aquest dilluns / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un moment del ple d'aquest dilluns / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els criteris per concedir ajuts a les famílies, la convivència entre bicicletes i cotxes al centre de Sant Cugat, l'oferta d'oci per al jovent i la convocatòria d'un ple extraordinari per debatre l'estat de la ciutat. Són alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al torn de precs i preguntes del ple de maig. En aquesta ocasió, el govern ho ha respost als precs i, en el cas de les preguntes, bona part d'elles es respondran en comissió informativa.

ESCOLTA-HO

El regidor de Cs Sergio Blázquez ha engegat el torn de precs i preguntes suggerint que es facin canvis a l'aparcament de Can Cabassa per evitar que els vehicles estacionin a la vorera.

Blázquez també ha demanat (1'45'') la convocatòria d'un ple extraordinari per abordar l'estat de la ciutat. De fet, segons el reglament d'ordenació municipal (ROM), s'han de convocar dues sessions d'aquestes característiques cada mandat. L'alcaldessa, Mireia Ingla (26'), ha explicat que està previst convocar-ho, com a molt tard, al setembre

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas (3'05'') ha preguntat per què l'Ajuntament ha retirat els ajuts directes a famílies nombroses. L'alcaldessa, Mireia Ingla (26'25''), ha recordat que ara l'únic criteri que se segueix en aquest sentit és el de la renda, independentment del nombre d'integrants d'un nucli familiar.

Brugarolas també ha reclamat que s'actuï contra les bretolades, en particular contra les pintades als murs.

La regidora de Junts Sandra Casat (4'50'') ha preguntat quan tornarà l'atenció descentralitzada de Serveis Socials al Xalet Negre, ja que assegura que hi ha veïns que pensen que aquest espai està tancat. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert (27'20''), ha recordat que aquest tipus d'atencions es gestionen amb cita prèvia i que l'equipament tornarà a obrir quan ho permeti el Procicat.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (5'50''), ha preguntat per les situacions de vandalisme que s'han produït a Sant Cugat durant aquest cap de setmana i ha instat el govern a actuar.

Ciprian també ha demanat que es garanteixi el compliment d'una moció per la seguretat a les carreteres. Ho ha dit en referència a l'accident mortal que s'ha produït als Túnels de Vallvidrera aquest diumenge.

La regidora de Junts Núria Fernández (7'30'') ha preguntat quan es recuperarà la normalitat als consultoris de les Planes i la Floresta. Se li respondrà en comissió informativa.

Fernández també ha reclamat que es faciliti al seu grup la memòria de Benestar Animal de l'any passat.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán (9'15'') ha exposat el mal funcionament de la font d'un correcà al parc de la Pollancreda, que genera fang.

Fernández-Jordán (10'10'') també ha preguntat si la cartelleria que Arran ha penjat a l'avinguda de Cerdanyola té el permís municipal per instal·lar-se. De tot plegat li respondran en comissió informativa.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (10'50''), ha demanat detalls sobre el tancament del pont de Can Vernet, on es van detectar petits despreniments. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat que s'hi han fet intervencions de consolidació, però que encara no hi ha data per a la reobertura.

Fortuny (11'30'') també ha preguntat sobre els arbres que hi ha als Jardins del Monestir que es troben envoltats de tanques, pel risc que caiguin branques. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (32'), ha dit que encara no hi ha data per retirar-les.

La portaveu de Junts ha exigit (11'45'') que el govern li faciliti l'expedient sobre el projecte d'habitatges de Ragull Centre i que, una vegada el tinguin, es convoqui una reunió urgent per parlar-ne.

La regidora de Junts Cristina Paraira (12'20'') ha exposat que hi ha veïns del carrer de Pere Ferrer, on s'està fent una prova pilot per vianantitzar-ho, es queixen d'algunes de les condicions generades per aquesta prova. En tot cas, la prova acaba el 31 de maig.

Paraira (14'45'') també ha demanat que s'informi l'oposició de quan se sigui el conveni per a la gestió del transport públic amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (15'35'') ha explicat que té constància que hi ha "un tap" de més de 400 expedients sobre les plaques fotovoltaiques que bloquegen tant l'obtenció del permís per instal·lar-les com la recepció de la bonificació de l'IBI. Se li donaran més detalls en comissió informativa.

El regidor de Junts Eloi Rovira (17'45'') ha preguntat si l'Ajuntament té previst adequar zones de gran afluència de trànsit on coincideixen cotxes i bicicletes. El regidor José Gallardo (34'58'') ha dit que els carrils bici estan homologats i no requereix cap actuació més. "S'ha de combatre l'incivisme", ha subratllat.

Rovira també ha preguntat pel "deteriorament al paviment" a l'avinguda de Rius i Taulet. Se li respondrà properament.

El regidor de Junts Albert Salarich (20'35'') ha preguntat si des de l'àrea de Joventut s'estan treballant alternatives d'oci nocturn per al jovent, amb l'objectiu de combatre el botelló. El regidor de Joventut, Marco Simarro (40'20''), ha respost que no poden anticipar-se a aquestes trobades il·legals i que, per tant, se'n cuiden els cossos de seguretat. En el mateix sentit, Salarich (21'23'') ha preguntat quines mesures s'estan implementant per dotar la ciutat d'oferta cultural per als joves. Simarro ha respost que estan pendents del Procicat i que, a més, les programacions culturals municipals procuren tenir en compte tots els públics.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (22'25'') ha preguntat si, arran de la sortida a la venda del local del Centro Popular Andaluz (CPA), l'Ajuntament comprarà l'espai. De moment des del govern s'ha explicat que s'està estudiant aquesta operació, però encara no s'ha anunciat com es resoldrà.

Finalment, Vallès també ha preguntat per la falta de personal a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, amb un parell d'empleats de baixa. Se li respondrà en comissió informativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.