Unanimitat en l'aprovació del protocol contra les violències masclistes en l'oci nocturn

El document busca la prevenció, detecció i actuació en cas d'agressions masclistes


  • Comparteix:

Imatge de les llums d'una discoteca / Foto: CCO

Imatge de les llums d'una discoteca / Foto: CCO

El ple ha aprovat per unanimitat el protocol municipal per a l'abordatge de les violències sexuals als espais públics d'oci. El document, elaborat amb la col·laboració de l'Observatori Noctàmbules i consensuat amb entitats i agents dels espais festius, estableix accions per identificar i prevenir el masclisme, així com circuits d'actuació i reparació en cas de produir-se una agressió. La tinent d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha explicat que el protocol 'respon al dret de les dones a erradicar la violència' i ha agraït la participació de tots els col·laboradors. Finalment, Gibert ha aclarit que aquest 'no és un pas únic ni exclusiu, sinó un pas més contra unes violències que no haurien d'existir'.

ESCOLTA-HO

Abans de la votació, la regidora de Ciutadans Munia Fernández-Jordán ha agraït la feina feta i ha destacat especialment la importància de les polítiques de prevenció, que, segons ha dit, "queden reflectides en aquest protocol a través de l'educació i la conscienciació".

Per la seva banda, la regidora de Junts per Sant Cugat, Sandra Casat, també ha celebrat la creació del protocol i ha assegurat que des del seu grup municipal "no hi podem estar en desacord ni amb el fons ni la forma". Tot i això, Casat ha volgut recalcar que també aparegui al protocol el col·lectiu LGTBI+, "un col·lectiu també molt sensible a les violències", ha dit, però ha lamentat que no hi hagi hagut una participació més directa de tècnics del món educatiu en la redacció del document.

Sobre aquesta última qüestió, Gibert ha aclarit que les regidories d'Educació i Drets Socials estan en constant comunicació i col·laboració, i que és per això que han optat per incloure en el desenvolupament del protocol agents i persones d'àmbits amb qui no treballin tant "colze a colze".






Núria Gibert

El protocol, a més de detallar totes les àrees municipals i serveis implicats, també defineix el paper de les entitats, així com els següents eixos de treball: prevenció i sensibilització, detecció, actuació i atenció, recuperació i reparació i pla d'actuació. 14 accions a desenvolupar de manera transversal des de l'Ajuntament, conjuntament amb les entitats del municipi.

Munia Fernández-Jord

Entenem la pertinença d'aquest protocol i precisament creiem que el seu encert és que ens situa en aquest altre pla, que és l'abordatge de la violència contra les dones des d'abans que es produeixi, amb unes polítiques de prevenció absolutament essencials.

Sandra Casat

Tenim des de direccions del CAP, tècnics de Joventut, de Cultura, persones de la Policia i dels Mossos... I sobre l'objectiu de reduir les violències i promoure espais lliures de sexisme, evidentment, estem d'acord amb el fons, amb la forma i amb el protocol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.