Les Planes reclama un consell més participatiu

Els veïns s'han queixat de la falta de resposta per part de l'administració al consell de barri d'aquest dimarts


  • Comparteix:

Imatge del consell de barri telemàtic de Les Planes / Foto: Zoom

Imatge del consell de barri telemàtic de Les Planes / Foto: Zoom

'Passem d'un consell a l'altre amb deu mil temes pendents', 'dediquem molt temps als grups de treball per a res', 'l'única acció que feu és la inacció' i 'volem que ens tracteu com persones de la ciutat i no d'un suburbi deixat de la mà de déu'. Així de contundents s'han mostrat la majoria dels participants del consell de barri de Les Planes d'aquest dimarts, en una sessió marcada pel descontentament respecte al funcionament d'aquest òrgan participatiu. Per la seva banda, la presidenta del consell, Alba Gordó, ha recordat que la pandèmia ha endarrerit alguns projectes i ha obligat a cancel·lar algunes reunions.

Al torn obert de paraula, els veïns han deixat constància del seu descontentament i han demanat resposta sobre temes com la cobertura telefònica del districte, la instal·lació de marquesines, les obres del pont de la Mata, del pasturatge per netejar el sotabosc, les esllavissades sense arreglar, els problemes a l'asfalt i les voreres o de l'horari d'atenció al públic de l'OAC. Un parell de veïns, en canvi, han trencat una llança a favor de l'Ajuntament i han remarcat que les tasques de neteja del barri han millorat. Una veïna fins i tot ha demanat la responsabilitat dels propietaris i inquilins pel que fa al manteniment de les finques. El tècnic de Barris Isaac Villa ha proposat la programació d'un grup de treball de qualitat urbana per resoldre o donar resposta a tots els temes pendents del districte.

Com a resum del què s'ha fet des de l'últim consell de barri, Alba Gordó ha explicat que l'aprovació del pressupost, aquest dilluns, permet tirar endavant el projecte d'arranjament del carrer Verònica, que s'està fent una actuació amb formigó al carrer de la Mata, que s'ha realitzat, també, la instal·lació d'una tanca a la pista de Pere Grau i que amb les millores dels ponts de Can Borrull ha quedat finalitzada la primera fase de les obres de Can Borrull. Pròximament està previst l'arranjament de la coberta de l'espai Pere Grau, l'estabilització del carrer de la Llum i la realització de la tercera fase del carrer de Sant Francesc d'Assís. Aquest últim projecte té un pressupost de 206.489 euros i a l'últim trimestre del 2021 se n'hauria d'haver iniciat la licitació com a tal.

D'altra banda, en aquest primer consell amb la participació directa d'entitats, els representants d'associacions com La Rabassa del Pi, la Comissió de Festes, l'Espai ECO, Nostre Club, La Nevera Solidària o l'AFA han explicat les activitats que estan realitzant aquests mesos. Finalment, a la trobada també s'han explicat els detalls de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) que s'ha posat recentment en marxa al centre de Sant Cugat i s'han repassat els projectes guanyadors dels pressupostos participatius.


Ignasi

Vull i demano que no ens tracteu més com un suburbi, sinó com un barri més de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.