Enginyer, defensor del 'no' a la Constitució Europea i excursionista a 3.000 metres: així és Jordi Puigneró

El 2013 va entrar a la Generalitat de director general de Telecomunicacions i Societat del Coneixement i el 2021 serà vicepresident d'Aragonès


  • Comparteix:

El nou vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, és un santcugatenc de cap a peus. Va néixer l'any 1974 a la rambla de Ribatallada, va estudiar l'EGB -la Primària- a l'escola pública Ferran i Clua, i el BUP i COU -la secundària- a l'IPSI de Barcelona. Va presidir les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC) de Sant Cugat, va ser mà dreta de l'alcalde Lluís Recoder, va presidir CDC a la ciutat durant tres anys i va ser regidor al ple durant dos mandats. El 2013 va fer el salt a la Generalitat en diferents càrrecs intermedis fins que el 2018 va ser nomenat conseller pel president Quim Torra. La seva afició principal és l'excursionisme d'alta muntanya.

Jordi Puigneró és enginyer màster en Sistemes d'Informació per la Universitat de Surrey (Anglaterra) i va treballar a Frankfurt com a enginyer TIC en el departament informàtic d'un banc alemany de 1997 a 2001. L'any 2001 va tornar a Catalunya per treballar a una empresa multinacional de tecnologia.

El seu nom va començar a sonar des de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC), agrupació que va presidir a Sant Cugat a partir de 2002. Amb la seva tasca va aconseguir la confiança del llavors alcalde, Lluís Recoder, que el va nomenar cap de gabinet d'Alcaldia un any després, amb només 29 anys. Des de la JNC local va fer-se un nom al partit a nivell català quan va impulsar la campanya 'Euroconvergents pel no', per defensar el vot en contra del referèndum per aprovar la Constitució Europea del 2005.

El 2005 va aconseguir un seient a la sala de plens de l'Ajuntament. Recoder el va nomenar regidor de Relacions Institucionals, Participació i Civisme en substitució del desaparegut Jaume Tubau. En clau de partit, va presidir CDC a Sant Cugat entre el 2009 i el 2012.

Posteriorment va assumir les competències de Comunicació, Serveis Interns i Innovació a l'administració local fins al gener de 2011, quan va ser nomenat regidor adjunt a l'alcaldia i de Relacions Institucionals i Seguretat Ciutadana i d'Innovació i Comunicació amb la remodelació de govern que va fer Mercè Conesa quan va arribar a l'alcaldia per la marxa de Recoder a la conselleria de Territori. Aquell mateix any, va tornar a canviar de responsabilitat i es va posar al capdavant de la tinència d'alcaldia de Governació, Seguretat, Mobilitat i Tecnologia.

El 2013 va entrar a l'administració catalana com a director general de Telecomunicacions i Societat del Coneixement de la Generalitat. Amb l'arribada de Carles Puigdemont a la presidència del Govern, Puigneró va ascendir a Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Govern de Catalunya.

Va ser per la seva responsabilitat en aquesta àrea que va ser citat a declarar davant la Guàrdia Civil per tres delictes relacionats amb la preparació del referèndum de l'1 d'octubre. Puigneró va acollir-se al dret de no declarar.

Amb el Govern presidit per Quim Torra, el 2018 Puigneró va fer un pas més i va ser nomenat conseller d'una cartera de nova creació: Polítiques Digitals i Administració Pública. Tres anys més tard, mantindrà aquesta conselleria, al qual se li sumen les competències d'infraestructures, i a més serà vicepresident del Govern, és a dir, el càrrec més alt de Junts per Catalunya dins la coalició amb ERC. A més, des del passat mes de març, Puigneró és també diputat del Parlament de Catalunya per primer cop.

Ha sigut militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), del PDeCAT i actualment de Junts per Catalunya.

Pel que fa a la seva vida personal, és un gran amant de la muntanya, i en concret de les excursions d'alta muntanya. De fet, el 2014 va pujar als 10 cims de més de 3.000 metres que hi ha a Catalunya de manera consecutiva. També ha jugat molt a tenis i a futbol-7. Està casat, té dos fills i en va perdre un altre per un càncer molt agressiu quan aquest només tenia sis anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.