Aturem Ragull Centre alerta que amb el conveni signat pot guanyar més Ferrer que Sant Cugat

La plataforma, que demana aturar el projecte, afirma que no queda acreditat l'interès públic del conveni per requalificar els terrenys


Temes relacionats

El Ragull Centre enfronta de nou govern i oposició (17/mai/21)

L'Ajuntament obre la porta a repensar el projecte del Ragull Centre (12/mai/21)

Xoc frontal entre govern i oposició pel projecte Ragull Centre i el model urbanístic de Sant Cugat (19/abr/21)

Una nova centralitat a Sant Francesc-Monestir dotarà la ciutat de 72 nous habitatges protegits ( 9/abr/21)


  • Comparteix:

Projecció dels edificis de Ragull Centre dins la trama urbana de Sant Cugat / Foto: Aturem Ragull Centre

Projecció dels edificis de Ragull Centre dins la trama urbana de Sant Cugat / Foto: Aturem Ragull Centre

Aturem Ragull Centre demana la paralització del conveni entre l'Ajuntament i l'empresa Ferrer per requalificar uns terrenys industrials per destinar-los a habitatge, superfície comercial i equipaments. Segons la plataforma, al conveni i als informes que l'acompanyen no queda acreditat que hi hagi un interès públic. És a dir, segons la plataforma, Ferrer guanyarà molt més que la ciutat amb aquest acord, que el ple ja va aprovar inicialment l'abril passat.

Per a la plataforma, ni el mateix conveni, ni l'informe jurídic, el tècnic i l'estudi previ concreten el benefici econòmic per al municipi de l'operació. De fet, la mateixa plataforma ha demanat aquest informe econòmic, que desconeixen si existeix.

És per això que, amb els càlculs fets pel col·lectiu, conclouen que no queda acreditat que "el benefici econòmic sigui major per a la ciutadania, que el que obtindrà l'empresa amb la requalificació", principal argument per poder tirar endavant el canvi de sòl industrial a una reordenació amb habitatge -que inclou 72 pisos protegits-, comerç i equipaments, a més d'espais verds.

"Un sòl industrial té un valor i si el transformes a comercial, a habitatges, que dels 118, 72 seran públics però la resta lliures; i a equipaments, evidentment el preu no serà el mateix", ha argumentat la membre d'Aturem Ragull Centre Judith Defez.

Tot i així, diu Defez, "no és un no frontal al projecte, sinó al conveni", fet pel qual la plataforma busca que l'Ajuntament el retiri i el revisi.

De fet, Aturem Ragull Centre té previst presentar al·legacions al document. Les seves propostes incidiran en la manca d'interès públic, l'impacte acústic d'una zona amb 3.500 metres quadrats d'ús comercial, l'absència d'estudi de mobilitat i la proximitat amb una zona industrial amb una empresa química i amb centres educatius.




Judith Defez

Un sòl industrial té un valor i si el transformes a comercial, a habitatges; amb 72 públic, però la resta seran lliures; i equipaments, evidentment el preu no serà el mateix.

Judith Defez

El no frontal és al conveni. No es justifica per enlloc. Ens diuen que és per fer habitatges públics, que ens sembla fantàstic, com si en volen fer 1.000.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.