L'Ajuntament estudia la compra de la seu del CPA

Des del CPA veuen la venda de l'edifici com "l'única fórmula per poder mantenir l'entitat"


  • Comparteix:

Els serveis tècnics de l'Ajuntament estan estudiant la compra de la seu del Centro Popular Andaluz (CPA) de Sant Cugat, després que l'associació l'hagi posat en venda. 'És l'única fórmula per poder mantenir l'entitat', ha reconegut el seu president, Miquel Jiménez, en una roda de premsa aquest dimarts. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que s'està fent una valoració econòmica per part dels serveis municipals de patrimoni que, si donen el vistiplau, passaran la pilota a la Generalitat perquè doni la llum verda final. En tot cas, des del govern local deixen per més endavant la definició dels usos que tindria l'edifici, tot i que Ingla sí que ha avançat que es posarà 'al servei de la ciutat'.

Des del CPA han taxat la seu en 1,5 milions d'euros. De moment han rebut una oferta d'un privat de 800.000 euros, però l'entitat ha preferit que la preferència la tingui l'Ajuntament de la ciutat. En aquest sentit, ha estat el mateix CPA qui ha proposat al consistori l'operació.

Ara, ha explicat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, l'expedient de tramitació de demanda ja s'ha incoat i secretaria general ja ha instat els departaments afectats a fer les anàlisis pertinents. Si tot quadra, després caldrà abordar quins usos es fa, que culminaria amb la redacció d'un pla d'usos.

La seu del CPA es troba al passeig de Francesc Macià i es va inaugurar l'any 2007. Té 976 metres quadrats repartits en tres plantes i disposa d'una sala d'actes per acollir actuacions artístiques i culturals.

"No estem a l'UCI"

La crisi de la Covid-19 ha copejat el CPA, com a tantes altres entitats. En tot cas, tot i admetre una situació complicada, el president de l'entitat, Miquel Jiménez, assegura que aquesta "no està a l'UCI". La posada en venda de la seu és una acció preventiva per evitar mals majors. Es tracta d'un gest que per a la segona tinenta d'alcaldia, Núria Gibert, demostra una "bona gestió" per part de la junta del CPA.

La davallada d'ingressos s'ha fet notar, sobretot, per la no celebració d'activitats com la Festa Major o la Feria de Abril, i pel tancament durant el confinament del bar. Ara bé, Jiménez ha posat en valor que cap soci ha deixat de pagar la quota malgrat la crisi.

Jiménez no ha volgut concretar si el futur de l'entitat passa per quedar-se a l'edifici, independentment de la propietat. Tot i que sí que voldria que s'hi quedés, ha subratllat que ara la prioritat és la venda, més enllà de la seu que doni sostre a aquesta entitat.








Miquel Jiménez

És l'única fórmula que entenem per poder mantenir l'entitat, que és una forma de viure i entendre una cultura. Per això hem de salvaguardar-la.

Mireia Ingla

Aquesta era una oportunitat que no podem deixar passar. Si ho compra l'Ajuntament, posarem l'edifici al servei de la ciutat.

Pere Soler

Un cop presa la decisió, tornarem a parlar amb CPA per acordar les condicions.

Núria Gibert

Ara toca que ens ho mirem molt bé i acompanyar-vos. Aquesta decisió que preneu, crec que és de bona gestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.