El santcugatenc Bernat Picornell, nou cap de gabinet de la consellera de Presidència

L'exsenador es posa sota les ordres de la consellera Laura Vilagrà


Temes relacionats

Natàlia Garriga: la mà dreta d'Aragonès es posa per primer cop sota els focus (26/mai/21)

Enginyer, defensor del 'no' a la Constitució Europea i excursionista a 3.000 metres: així és Jordi Puigneró (24/mai/21)


  • Comparteix:

Bernat Picornell, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Bernat Picornell, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Bernat Picornell és el nou cap de gabinet de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà. El santcugatenc, militant d'ERC i de les JERC i que ha estat senador designat per Parlament de Catalunya entre 2015 i el mes passat, està vinculat a la cultura santcugatenca: és membre dels Bastoners i dels Castellers, soci de La Unió i ha estat vicepresident del Consell de Cultura de Sant Cugat, així com un dels impulsors de la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional de la ciutat.

Nascut el 1989, Picornell es va convertir en la persona més jove en ocupar un escó del Senat espanyol. Durant els cinc anys i mig que ha representat el Parlament a la cambra alta, ha participat de les comissions de control de RTVE, Seguretat Nacional, Foment i Tribunal de Comptes.

L'any 2018 va revalidar el càrrec de senador designat. La presa de possessió va fer-se viral, ja que va assistir-hi amb una samarreta groga, amb la cara de l'exvicepresident Oriol Junqueras. El llavors vicepresident del Senat, Pío García-Escudero, va obligar Picornell a jurar el càrrec en castellà.

Politòleg de formació, Picornell va ser elegit portaveu de les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) de Sant Cugat l'any 2008 i va ocupar aquest càrrec fins al 2012. Des de 2007 ja era conseller nacional de les JERC, organització de la qual va ser secretari d'organització fins al 2015.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.