L'alçada i un equipament per al veïnat: les línies vermelles de Ciutadans per al projecte Ragull Centre

El grup municipal ha engegat una campanya per informar la ciutadania sobre un projecte que consideren l'inici d'una nova política urbanística


  • Comparteix:

Aldo Ciprian i Munia Fernández-Jordán, regidors de Cs a Sant Cugat, en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Aldo Ciprian i Munia Fernández-Jordán, regidors de Cs a Sant Cugat, en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Ciutadans ha impulsat una campanya informativa amb un vídeo a través de les xarxes i un díptic que repartirà entre la ciutadania per, com a mínim, replantejar el projecte Ragull Centre. El grup municipal assegura que hi ha alternatives per ubicar habitatge protegit i posa dues línies vermelles si finalment tira endavant on està previst que es construeixi, al barri de Sant Francesc: l'alçada de les torres, projectades d'11 pisos, i que hi hagi un equipament municipal directament per al veïnat. Aquest és un dels barris amb més densitat de població i que, segons Cs, té un 'dèficit històric d'equipaments'.

Després de presentar una moció per aturar-lo, que va ser tombada pels vots contraris de l'equip de govern, però que va comptar amb el suport de Junts, el partit taronja vol ara donar suport a iniciatives ciutadanes que han sorgit en contra del projecte. Ciutadans qüestiona l'interès públic del projecte, que des del govern defensen, i alerten que la requalificació d'aquests terrenys, propietat de la farmacèutica Ferrer, "pot crear un precedent" per a altres propietaris de sòl industrial. El portaveu del grup municipal, Aldo Ciprian, ha explicat que preferirien modificar sòl terciari, destinat a oficines, i créixer, per guanyar habitatge protegit a la zona de Can Mates.

Ciprian també critica la poca participació per al plantejament d'aquest projecte que el govern ha permès al veïnat, un fet que ha qualificat com "un insult per als ciutadans". Tot i això, celebren que des del tripartit contemplin la possibilitat de replantejar, entre altres coses, l'alçada dels blocs de pisos que s'hi han de construir.

En aquest mateix sentit s'ha expressat la regidora de Cs Munia Fernández-Jordán, que ha alertat que aquest cas "pot ser l'inici d'una ruptura del model urbanístic" de la ciutat

A més de l'alçada i la manca d'equipaments per al veïnat (han citat una piscina municipal, un pavelló o un CAP com a possibles opcions), el grup municipal critica també la instal·lació d'un centre comercial que farà competència a les botigues de proximitat del barri i, conjuntament amb el centenar d'habitatges, empitjorarà la mobilitat d'una de les zones més densificades i amb "una manca de transport públic".






Aldo Ciprián


Munia Fernández-Jord





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.