Les pantalles d'insonorització de l'AP-7 a l'altura de Mira-sol estaran instal·lades abans que acabi el 2025

El projecte serà finançat pel fons europeu Next Generation i, per tant, ha d'estar licitat abans del 2024 i executat abans del 2026


  • Comparteix:

Imatge de l'AP-7 / Foto: Google Maps

Imatge de l'AP-7 / Foto: Google Maps

Les pantalles d'insonorització de l'AP-7 al tram de Mira-sol estaran col·locades abans que acabi l'any 2025, segons ha informat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, al consell de barri de Mira-sol, que s'ha celebrat aquest dilluns de forma telemàtica. Soler ha explicat que el projecte serà finançat pels fons europeus Next Generation i que això és una bona notícia perquè, segons ha dit, aquests fons 'tenen data de caducitat'. Així, 'el projecte haurà d'estar licitat abans que acabi l'any 2023 i executat abans que acabi el 2025'. El tinent d'alcaldia també ha confessat que els veïns de Valldoreix 'ho tenen més cru' i que, si el seu tram no entra en aquesta partida dels pressupostos generals de l'Estat, 'iniciarem el mateix procés que Mira-sol va engegar en el seu moment'.

D'altra banda, Soler ha assegurat que està en "comunicació constant amb el ministeri de Foment" i que té "el compromís verbal" que els trams prioritaris d'apantallament seran els "de Cabrera, Molins de Rei i Sant Cugat". També ha explicat que "el projecte està aprovat, però des de Madrid no s'ha retornat la carpeta a Barcelona". Soler també ha recordat que "quan desapareguin els peatges i el rescat de les autopistes, de cara a setembre o octubre, el trànsit augmentarà considerablement".

Altres temes que s'han tractat al consell de barri
A banda de l'apantallament de l'AP-7, en aquest consell, presidit per la regidora Pilar Gorina, també s'ha explicat la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions i els projectes guanyadors dels pressupostos participatius.

Entre les preocupacions de la ciutadania, destaquen les queixes dels veïns de la zona de Mas Gener a causa de les plaques d'amiant que hi ha abandonades en aquella àrea i l'estat del Pla de Modificació Urbanística de Can Cabassa. Sobre aquest últim tema, la presidenta del consell ha aclarit que "no hi ha novetats" i que no creu que es reprengui aviat.


Pere Soler

És una bona notícia perquè els fons europeus Next Generation tenen data de caducitat. Han d'estar licitats abans de finalitzar el 2023 i han d'estar executats abans de finalitzar el 2025.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.