Paluzie, a Sant Cugat: 'Sap greu que bona part de l'independentisme compri una mena de pacte d'estabilitat que no resoldrà res'

L'ANC de Sant Cugat recupera l'activitat als carrers amb una xerrada de la presidenta de l'ANC i del periodista Vicent Partal


  • Comparteix:

Vicent Partal i Elisenda Paluzie, aquest dimecres a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Vicent Partal i Elisenda Paluzie, aquest dimecres a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, considera que l'Estat espanyol té la maquinària activada per evitar la mobilització i acció independentista, a través, sobretot, de la conversió de 'drets fonamentals en delictes'. En una xerrada aquest dimecres a la plaça de l'U d'Octubre, la líder independentista ha lamentat que 'bona part de l'independentisme hagi comprat' el que considera 'una mena de pacte d'estabilitat que no resoldrà res'. Ho ha dit en referència als indults als presos de l'1-O: 'El dia que s'alliberin es condemnaran altres persones', ha dit recordant altres encausats.

Per a Paluzie, l'Estat té oberta "una causa general contra l'autodeterminació" perquè "ningú aixequi el cap ni torni a fer un referèndum". Considera que ara es poden veure els fruits que es van plantar l'octubre de 2017, en referència a l'arribada de la causa de l'1-O a Estrasburg. Després d'això, amb les cartes obertes d'Oriol Junqueras i Jordi Sànchez, considera s'afebleix la mobilització. "Saben que si exercim els nostres drets la unitat d'Espanya està en risc", subratlla.

També ha participat de la ponència el director de Vilaweb, Vicent Partal, que en la mateixa línia ha lamentat actuacions del govern català, com l'homenatge al comte de Godó on va participar el president Aragonès. Tornant al "pacte per l'estabilitat", considera que els indults són una fórmula de l'executiu espanyol per "aturar" l'independentisme. És més, el periodista ha apel·lat a la mobilització popular per mantenir viva la lluita sobiranista. De fet, considera que la pressió de la ciutadania és "la medicina" perquè els representants polítics actuïn. En aquest sentit, insta tothom a què, enguany, l'Onze de Setembre, sigui una gran protesta, ja que, "si és un fracàs, els partidaris del pacte estaran feliços".

L'acte d'aquest dimecres ha estat el primer després de mesos sense poder fer-ne, a causa de les restriccions anti-Covid. Més d'un centenar de persones s'han sumat a la trobada organitzada per la delegació local de l'ANC.

La xerrada ha tingut lloc a la plaça de l'U d'Octubre / Foto: Cugat Mèdia
La xerrada ha tingut lloc a la plaça de l'U d'Octubre / Foto: Cugat Mèdia



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.