El grau de compliment de les mocions aprovades a la junta de veïns de l'EMD enfronta govern i oposició

El plenari de valldoreix ha donat llum verda a adherir-se a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública


  • Comparteix:

Una votació aquest dijous a la junta de veïns de l'EMD de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Una votació aquest dijous a la junta de veïns de l'EMD de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Nou xoc entre govern i oposició de l'EMD de Valldoreix. En aquesta ocasió el detonant ha estat una moció presentada en bloc per l'oposició per exigir el compliment de 135 acords aprovats pel plenari en els dos anys que van de mandat. Des de l'executiu descentralitzat, però, es considera que el text està 'fora de lloc'. És més, el president Josep Puig assegura que hi ha imprecisions i incorreccions, a la qual cosa el portaveu republicà, Lluc Cahís, ha instat Junts a presentar esmenes a la proposta. El vocal d'ERC-MES ha advertit que si el govern no es pren seriosament el compliment dels acords, l'oposició actuarà més durament.

Per part de la CUP-PC, el portaveu Ferran Margineda ha lamentat la paralització de diversos projectes de la vila. I ha fet una enumeració: la centralitat, la dotació d'habitatge públic a Valldoreix, la concessió de l'escola de música, el conveni amb el complex esportiu i les situacions de la Colònia de Montserrat i l'avinguda del Baixador. Des de Cs, el recent nomenat portaveu taronja, José Miguel García, s'ha preguntat si hi ha una "falta de compromís" per part de l'administració de la vila

D'aquesta manera, queda aprovada una moció amb 118 atesos (un dels textos més llargs, si no el que més, que ha passat pel plenari valldoreixenc) que insta el govern descentralitzat a "complir els acords aprovats" i a què Puig i el seu equip "es pronunciï expressament sobre la voluntat d'executar les propostes". El text insta l'EMD, a més, a publicar el text definitiu de les mocions aprovades pel plenari al web municipal, així com crear un espai en línia on es puguin consultar totes les mocions i el seu estat d'execució.

Suport a l'amnistia

El plenari ha donat llum verda, amb vots favorables dels partits independentistes i la negativa del PSC i Cs, a un text de suport a l'amnistia per resoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol. Amb la proposta, Valldoreix se suma a la petició per l'alliberament dels presos de l'1-O, així com que "es reparin els danys causats a les persones represaliades, a les seves famílies i als col·lectius dels quals formen part".

Adhesió a l'AMEP
L'EMD ha acordat a la junta de veïns adherir-se a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública (AMEP), "amb la finalitat de difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d'energia elèctrica". Així, l'administració descentralitzada segueix el camí que ja va entomar l'Ajuntament de Sant Cugat. Tots els grups han votat a favor, tret de Cs, que s'ha posicionat en contra.

Just abans de donar llum verda a aquest punt de l'ordre del dia, l'abstenció de Cs ha decantat la balança en favor dels vocals de l'equip de govern perquè l'EMD s'acollís a l'acord marc de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per a la contractació d'energia. Així, l'EMD ha pogut contractar els serveis d'Endesa sense haver de passar per concurs públic. Això ha arrencat les crítiques dels grups d'esquerres de l'oposició, que han assenyalat la contradicció que suposa tenint en compte l'adhesió a l'AMEP.

Modificacions pressupostàries

L'abstenció del vocal de Cs ha decantat la balança perquè s'aprovés la modificació pressupostària de juny. Els grups d'esquerrers hi han votat en contra per la dotació de 300.000 euros per arranjar el sistema de climatització de la piscina del Complex Esportiu. Els vocals han manifestat que estan d'acord amb aquesta obra, però no han votat a favor tenint en compte que s'ha anul·lat la modificació del contracte per a la gestió del Complex Esportiu, després que el Tribunal Suprem hagi inadmès el recurs de cassació que va presentar l'empresa concessionària. Des de l'oposició han lamentat que l'executiu no hagi donat encara explicacions. La secretària interventora, però, assegura que encara no hi ha un posicionament oficial perquè no han rebut encara la notificació de la decisió judicial.

Un nou vocal

Moment de la presa de possessió / Foto: Cugat Mèdia
Moment de la presa de possessió / Foto: Cugat Mèdia

El grup municipal de Cs torna a tenir representant a la junta de veïns. Un error administratiu va endarrerir la presa possessió del nou portaveu de la formació taronja, José Miguel García, que finalment ha pogut assumir el càrrec aquest dijous. García entoma el nomenament com un "honor" i s'ha compromès a exercir una oposició "ferma, seriosa i responsable" en pro del "bé comú".




Puig - Cahís

Trobem la moció fora de lloc perquè està plena d'imprecisions i perquè hi ha moltes coses que s'han fet. / Si hi ha impresicions presentin esmenes i atraveixi's a dir quines són.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.